Új freelove, alkalmazás és hírek

Kedves Freelove felhasználónk.

Mint már értesülhettél, be kellett zárni végleg a régi freelove oldalt. Az okokról írtam a főoldalon, itt nem szeretném tovább magyarázni. A lényeg az, hogy szinte minden régi adat kitörlődött, ami nem, azt mi töröltük ki. Így a régi freelove oldal adataiból semmi sem maradt meg. Erről írtam pár választ a Gyakori Kérdések részen (GYIK). Ezt az oldalt fogom folyamatosan bővíteni érdekes kérdésekkel és válaszokkal, amit feltettetek nekem. Érdemes lesz majd visszatérni és olvasni.

Viszont, addig is, amíg nincsen kész az új freelove oldal és alkalmazás, addig elkészítettem ezt az átmeneti freelove oldalt, ahol tudtok regisztrálni és az ilyen cikkekhez hozzászólni. Hogy ezt az átmeneti állapotot segítsünk könnyebben átvészelni, lesz egy FreeWall (freelove fal), ahol a regisztrált tagok meg tudják osztani a gondolataikat másokkal, illetve tudják olvasni a többiek írásait. Ez most ingyenesen elérhető.

Persze, azért a regisztráció most egy kicsit szigorúbb lett, mivel nem szeretném, hogy ellepjék az oldalt a legkülönfélébb troll képződmények, ezért itt most a regisztrációhoz szükséges egy mobilszám hitelesítés is. Ez szintén ingyenes, nem kell megijedni, ez nem egy sms fizetés! Pusztán annyi, hogy megadod a telefonszámod, arra kapsz egy kódot, amit ha itt beírsz, azzal egyből hitelesíted magad, mi pedig tudni fogjuk, hogy te egy létező személy vagy. Részletek szintén vannak erről a Gyakori Kérdések részen.

Cserébe mindenki, aki itt regisztrál az új oldal indulásáig, azoknak adunk 2 hónapos ajándék tagságit is.

Néhány szó az új oldalról és alkalmazásról.

Jelenleg is folyamatosan dolgozunk, célunk, hogy minél hamarabb elinduljon az új oldal és alkalmazás. Nagyon valószinű, hogy az iOS (apple) rész lesz készen legelőször, ami kikerül az appstore-ba. Ez körülbelül az év vége környékén várható majd.  ( az öszi dátum módosult, mert el fog készülni a freelove weboldala is és együtt adjuk ki az alakalmazásokkal. A lényeg, folyamatosan dolgozunk rajta)

A platformok együtt fognak dolgozni, azaz, ha valaki mobil alkalmazáson jelentkezik be, az ugyanúgy látni fogja a web-es usereket és természetesen ez visszafelé is igaz lesz. Tud szavazni, üzenetet írni a másiknak.

 

Üdv Mindenkinek,
Zsola

Related Posts

Nincs ilyen adat.

106 hozzászólás. Leave new

 • Sziasztok, free oldal nem lesz még. A mobile alkalmazáson dolgozunk, amire kiírtam az új várható dátumot. Értjük az igényt a weboldal újranyitására, de most elsődleges a mobile alkalmazásokra fókuszálunk, mivel a mostani felmérések szerint a lehetséges felhasználók nagyobb része már ilyen alkalmazásokat használ szívesen (persze , ha van) a web helyett és ez az arány csak növekszik. Amikor elkészül a mobile app, csak azután kezdünk neki az új weboldal résznek.

 • Avatar
  moderator
  2019.05.15. 07:14

  Kivonat a régi freelove.hu ÁSZF-ből, itt bemásolva pár pontja, amit minden regisztrálónak kötelező volt elfogadnia.
  A valóságban is befizetett kreditek (nem ajándék) visszakereshetők a free mobilos-bankos szolgáltatók nyilvántartàsai alapján.

  MODERÁLÁS:
  Üzemeltető és megbízásából a felhasználó által közzétett tartalmat moderátorok figyelemmel kísérhetik és ellenőrizhetik abból a célból, hogy megpróbálják biztosítani a folyamatos és kulturált társalgás lehetőségét.
  Tevékenységüket Üzemeltető felkérésére társadalmi munkában, eseti jelleggel és szúrópróbaszerűen végzik.
  Mivel a moderálás a különböző véleményű és vérmérsékletű moderátorok miatt szubjektív, az egyes moderátorok látják egymást és jogosultak esetenként egymás tevékenységét felülbírálni.

  A regisztráció automatikusan törlődik, amennyiben a regisztrált felhasználó a honlapra azonosítójának és jelszavának használatával hat hónapig nem lép be.
  A kitiltás időtartamai: 1 nap, 1 hét, 1 hónap, 1 év, végleges. A tiltás időtartamáról az oldal adminisztrátorai és moderátorai fenti szabályzat alapján döntenek mérlegelve a szabályszegés mértékét.
  Felhasználó tudomásul veszi, hogy adatlapja azonnali és pénz-visszafizetés nélküli időleges avagy végleges kitiltásra, – az eset súlyosságától függően – törlésre kerül az alábbi szabályzati pontok megsértése esetén:

  Nem engedélyezett az Adminisztrátorok és Moderátorok döntéseinek nyilvános megkérdőjelezése, a többi felhasználó hergelése a döntés ellen. Ebben az esetben Felhasználó tudomásul veszi, hogy azonnali, pénz-visszafizetés nélküli és végeleges kitiltásban részesül az egész oldalról.
  Felhasználó tudomásul veszi, hogy adatlapja azonnali és pénz-visszafizetés nélküli időleges avagy végleges kitiltásra, – az eset súlyosságától függően – törlésre kerül az alábbi szabályzati pontok megsértése esetén:
  Bármilyen támadás a honlap ellen. Olyan bejegyzések, amely sértheti az Üzemeltető érdekeit, üzleti titkait, azaz olyan tartalom közzététele vagy olyan tartalomra történő hivatkozás, amely az Üzemeltető jó hírnevét, üzleti érdekeit, általános megítélését vagy szolgáltatásainak megítélését sértheti vagy veszélyezteti. Nem engedélyezett az Üzemeltető szolgáltatásainak bojkottálására való felhívás.
  Mások személyhez fűződő jogainak sérelme. A véleménynyilvánítási szabadságot csak mások jogainak sérelme nélkül lehet gyakorolni, azaz a Felhasználó által közzétett bejegyzések nem lehetnek másokra nézve sértőek (egy másik Felhasználót korára, nemére, származására, vallására, faji, nemzetiségi hovatartozására, világnézeti meggyőződésére, véleményére, élethelyzetére vonatkozóan), továbbá mások befeketítésére alkalmas tartalom elhelyezése, függetlenül attól, hogy az valós vagy sem.
  Személyes adatok (valós név, lakcím, telefonszám, e-mailcím, idézett levél, telefonbeszélgetés- vagy e-mailrészlet) elhelyezése még az érintett beleegyezésével sem megengedett. Ide tartozik más Felhasználóról bármilyen információ nyilvánosságra hozatala, beleértve annak jelszavát is.

  A freelove.hu üzemeltetője a többletszolgáltatásokban megjelenő bejegyzéseket törölheti, amennyiben úgy ítéli meg, hogy az sérti az ő vagy a napló közösség érdekeit. Indoklást nem köteles adni
  Előfordulhat más Felhasználó és/vagy jogosulatlan személyek (hackerek) hozzáférnek Felhasználó által megadott információkhoz és azokkal visszaélnek.
  Üzemeltető nem vállal felelősséget olyan visszaélésekért, melynél más felhasználók és/vagy személyek a Felhasználó által a honlapon megadott, avagy más felhasználónak eljuttatott információkkal/adatokkal követnek el.
  Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy Szolgáltatását megváltoztassa akár jogszabályi kötelezettsége miatt, akár egyéb biztonsági okok miatt, annak figyelembe vételével, hogy a változtatás károsan ne befolyásolja a Szolgáltatás minőségét.
  ————————————
  A honlap Üzemeltető szellemi tulajdonát képezi és előzetes írásbeli engedélye nélkül részben vagy egészben történő bármilyen jellegű felhasználása tilos, kivéve a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglalt szabad felhasználás eseteit. A freelove.hu szóösszetétel a Magyar Szabadalmi Hivatal nyilvántartásában az Üzemeletető javára lajstromozott védjegy, valamint az ISZT által bejegyzett domain név. Üzemeltető az esetleges jogsértés esetén kész annak elhárítása és kárának megtérítése érdekében minden szükséges jogi lépést megtenni. Üzemeltető a jelen felhasználási feltételek és a nyújtott szolgáltatások megváltoztatásának jogát fenntartja. Üzemeltető honlapján elérhető bármely szolgáltatás igénybevétele esetén valamennyi felhasználóra a mindenkor hatályos felhasználási feltételek rendelkezései vonatkoznak.

 • PadreEmeritus
  2020.02.24. 09:31

  Mi van fikafos tombol a fejedben a kreténség????:)))))))))) Hentes üzletbe ne menj, mert azt hiszik disznó ment be és levágnak!!!:):):)
  De van egy hely, ami nem jelent veszélyt neked, most nyílt!!! “Megnyílt az első húsmentes hentesüzlet.” :))))))))))))))
  Ezek sem fognak már megőrülni!!!:)))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.02.24. 09:41

  Veletek MI lesz, hogy az Ildikó elveszi tőletek a “babaruhát”???:)))))))))))) Na, nyugizzál le, én majd írok egyenesen hozzátok,
  eddig is írtam, csak most majd gyakrabban!!!:-))))))))) Nem győzöd majd törölni!!! Bruhahahahahaahhahahahahahhaa

 • PadreEmeritus
  2020.02.24. 20:00

  Nektek nem kell segget csinálni a szátokból, mert már úgy születtetek, seggszájjal!!! :):):):):):) :-)))))))))))) :)))))))))))))))
  Ma esti kvíz: Ezt most ki írta???

  Otthon ugassál fikafos a mamahoteles gábornak, te meg szkatofil a felszarvazott hajnikának!!!:))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.02.24. 20:05

  Hajnika, hajnika, jaj de tág a likad, a likad!

 • PadreEmeritus
  2020.02.26. 14:56

  Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja!!! SOHA NEM FELEJTÜNK!!!!

 • PadreEmeritus
  2020.02.27. 09:27

  VÍRUSVESZÉLY FIKAFOSNÁL (A FEJÉBEN) Bruhahahahahahahahahaha

  Megtudtuk, hogy Magyarországon soha nem volt kommunizmus csak cocializmus (Hofi)!!!:-)))))))))))))))))
  Igen, apám estin végzett az ELTE jogi szakán, előtte elvégezte a számviteli főiskolát és mint közgazdász dolgozott. A jogi egyetem után még letette a jogtanácsosi vizsgát is sikerrel!!! És most akkor mi van szkatofil????

  1956-ban apámat a Tűzoltó utcai női ruhagyárban a melósok megválasztották munkástanács elnöknek, ebből később gondjai is akadtak, nem kevés. Én csak arra emlékszem, hogy egy nap hajnalban bejött 3 ballonkabátos férfi és aput elvitték!!! Egy hét után jött haza, persze akkor még sokat nem vágtam le, hogy ez mi is volt. Azért nem emeltek ellene vádat, mert volt két komcsi, akiket Ő elbújtatott a gyár pincéjében, mikor a nyóckeresek keresték őket és ez a két komcsi apu mellett vallott, különben kinézett 8-10 év!!!

  ÉS IGEN, SOHA NEM FELEJTÜNK!!!!

 • PadreEmeritus
  2020.02.27. 09:37

  Tudom, hogy a szemét kommunista agyatokkal ezt a történetet is a feje tetejére állítjátok, de erre is a vendégeim vagytok!!!!

  HOGY tudjátok elviselni a sajátotok rothadó bűzét maszk nélkül???? Detélleg???? Piha!!!:):):):):):)

 • PadreEmeritus
  2020.02.29. 04:40

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/88010573_2696092013793610_5627003355055259648_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=5b7eaf&_nc_ohc=TZZbgID9lvEAX99LZcT&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=f9d71e4da9dfc7d207b4dea6652ae952&oe=5EF2D0BC

  Nem hagy nyugodni az a gondolat, ha valóban szar a kormány és mélynyomor, meg éhezés van, akkor KI a tököm vásárolta fel
  szinte mindenhol a tartós élelmiszereket???? Jaj már értem, biztos ellopták, mert szegények!!!:))))))))))))

  Nagy kéjes érzés vett hatalmába, hogy dögrováson voltál fikafos!!!! A sors is mindig döntetlenre játszik, de télleg!!!
  Már régen nem volt ilyen kemény erekcióm!!! Bruhahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 • PadreEmeritus
  2020.02.29. 10:49

  Jaj, dik má ezt majdnem elnéztem a posztgraduális végzettségű, nyelvújító, pianyista, elvtárs, ratyinak!!!!:):):):):)

  Ismét nagyot alkottál gyökér : “…, már is dél van.” A Máris szomszéd meg forog a sírjában! :-))))))))))))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.01. 12:09

  Jut eszembe fikafos, mikor mész meglátogatni a druszádat, vagy besértődött, hogy a múltkor, mikor kivetkőzött magából helyre tettétek egy kicsit a gumicsizmás gémeskútkezelőt???:):):):):):)
  Ajaj, nem lesz grátisz szemüveg???? bruhahahahahahahaha
  Gondolkodtál már azon, ha a bélával történne valami (nem kívánom) de ha mégis akkor ki fogja a zsíros valagadat vinni???

 • PadreEmeritus
  2020.03.02. 05:35

  Egy nagy és öblös bruhahahahahaha már korán reggel, fikafos jóvoltából!!!:-)))))))))) Fetrengek és a térdemet csapkodom!!!!!
  Hát hogyne, mindenki örömtől reszketve várná, hogy kiadd nekik az ukázt, hogy mikor, hova akarsz menni!!! Na, aztán te meg a BKV!!!!:)))))))))))) Neked csak érdek barátaid vannak, addig viselnek el, amíg érdekük fűzik hozzá!!! Mindenki szeret téged!!!! De a legfontosabb ember az életedben eldobott magától a mamád!!! Vajon miért is??? Akarod olvasni eredetiben, hogy a Gabcikád mit írt rólad a Mártinak e-mailban???? Nekem megvan!!!:))))))))

  Ne nagyon temess, mert könnyen megeshet, hogy ÉN fogom lehugyozni majd a fejfádat!!!:):):):):):) A te “befizetett” adódból egy fillér sem lesz kifizetve az én temetésemre, ebbe belenyugodhatsz!!!!

  Megint megkérdezem, hogy bírod elviselne saját rothadó bűzödet???? Na meg rákérdezek arra is, hogy a druszádhoz MIKOR mész látogatóba, hogy lenyúld egy grátis szemüvegre????:-)))))))))))))))

  Szépen lefogytatok ti is ott az alvégen, hárman maradtatok, ill. csak ketten, mert a voltamka nem számít teljes tagnak, ő csak olyan néha be-beugró figura. HOVA lett a szőke debella, SZOPJkibarbie, marlenka süti, tiszai attila, drágaboró (fuck) és sokan mások, most meg még a druszád is???? Hú, de sokan szeretnek!!!!!:-))))))))))))))) Bruhahahahahahahahahahahaha

 • PadreEmeritus
  2020.03.02. 06:22

  A másik meg a voltam nem üti meg a mércét, ha hal lenne vissza dobnák!!!:-)))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.02. 06:22

  *visszadobnák

 • PadreEmeritus
  2020.03.02. 16:03

  Mikor a ballibsi gender fazon játssza az eszét!!!:))))))))))))))))))))))

  Durr

  Nesze egy pofon hülye gyerek

  Posted by Shabba on Friday, January 31, 2020

 • PadreEmeritus
  2020.03.03. 10:14

  Köszönjük Emese a ma reggeli nagy hahotát, hanyatt röhögtem magam!!! A kis bélabá feltört megint, mint Óbudán a talajvíz!!!:))))
  “Már meg se merem említeni… A héten a Gábor kártyáján újra jelentős tétel fog landolni! Legális bérszámfejtés után” Miért, EDDIG nem így volt??? :-))))))))
  Na, meg ez az állandó, visszatérő és már halálian unalmas dédike bölcsességei!!!!:))))))))))))) Besza-behu!!!!

  Aztán volt egy másik is amire felkaptam a fejem, egy mi van felkiáltással!!! ” Szemével megkeresett, anyám odalökött az ágyhoz.”
  Na bammeg csóró kis ahalant oda lökte mamája, hogy mennyé má oda!!! Szegénynek már biztos öreg szaga volt!!!!
  Oda kellett lökni téged????:)))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.03. 15:48

  Ugye hallottad már Dávid és Góliát esetét szkatofil???:))))))))))) Csak NE bízd el magad!!!!:-))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.03. 17:51

  Ho ho hóóóó!!!:))))) Hát meggyüttél retek országból??? A szálloda környékét gondolom nem hagytátok el és sétáltatok este a sikátorok közt!!!:)))))))))) Adtak volna érted SZOPtikuss vagy 3 tevét!!!:-)))))))
  És ugye hoztál a nagy barátaidnak szuvenyírt (sic!):-))))))))))))))))))) Ha mást nem, kis üvegekben teveszart!!:-)))))))))))))

 • Van itt nő is,aki társat vagy kapcsolatot keres?

 • PadreEmeritus
  2020.03.06. 05:08

  Na megint begurult a paraszt!!! Gondolok a legutóbbi bírói ítéletre!!! A bíróság nem tudta minden kétséget kizárva bebizonyítani, hogy a csávó ölte meg azt a lányt!!! Ilyen esetben a gyilkosság vádja alól fel kell menteni, mert ezt követeli meg a jogállamiság és az ártatlanság védelme!!!! Könyörgöm, a bírónő helyesen járt el!!! NEM védem a rohadékot, én a jogállamiságot védem!!! Emlékeszünk még Kaiser Edére, akit elítéltek a móri mészárlás miatt tényleges életfogytiglanra és később kiderült, hogy ÁRTATLAN???? Ha lett volna halálos ítélet, akkor bőven felkötötték volna Őt és köze sem volt a bűntényhez!!!! A bíróságon NEM az számít mit hiszünk, gondolunk, hanem, hogy van e perdöntő, minden kétséget kizáró bizonyíték a tettes ellen!!!

 • PadreEmeritus
  2020.03.06. 05:13

  *nem a tettes, hanem a gyanúsított ellen, tévesen foGGalmaztam!!!:))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.06. 05:34

  Figyi má fikafos, jó lesz az LIANHUA QINGWEN-nek is, de télleg!!!:-))))))))))))))) Még lemásolni sem tudod te diplomás???:))))))))
  Visítok a röhögéstől, meg az angyaldokin, meg a csodaszeren, ami kinyírja a koronavírust!!! Hogy nem kapott még orvosi Nobel díjat ez a csodadoki????
  Lesitteltek olaszban??? Kár hogy kiengedtek!!!:)))))) Persze azóta már folyékonyan beszéled, az olaszt, németet, meg az angolt, vágod, mint rózsi farka a langyos libazsírt!!!:):):):):):):):):)
  Szerintem a Pápa volt aki miattad körbe telefonálta a világot, nem???? Bruhahahahahahahahahahahahahahahahahahhaa

 • PadreEmeritus
  2020.03.07. 07:46

  NULLA ÓRA TIZENKÉT PERC FIKAFOS !!!!!!:):):):):):)
  (KI IS BASSZA A REZET ÉJJEL NAPPAL A GÉP ELŐTT??)
  Nahát, ezzel a bélával megnyerted a főnyereményt fostalicska!!!! Amíg te olaszban árúba bocsájtottad magad, addig ő vigyázott horrorkára????:)))))))) MIÉRT nem a mami, tudod az anyád te retek????? Egyáltalán ismerik egymást???
  A béla a csicskák királya, a papucsok hercege és a hülyék hülyéje!!!:):):):):):)
  Most ez komoly fikafos??? FINNANSZÍROZZA???? Két N-el????:-))))))))))))) Bárcadiplomás, megint nagyot alkottál!!!:-)))))))))))

  A szkatofil, meg csak árulja a virágot ott a sarkon, majd rád nézek valamikor, hogy nem lógsz e!!!:)))))))))))))))))))

 • No, a célközönség már látta a mai fotókat, így leveszem, mert tényleg nem szeretnék senkit irritálni, rajtuk kívül.. forduljanak fel és magyarázzák azt amit nem lehet…

 • Koronavírus: íme néhány fontos információ arról, mit tehetsz, ha karanténba kerülsz és hogyan korlátozhatják az életedet
  ittlakunk.hu
  2020.03.08. v., 17.19
  (forrás: koronavirus.gov.hu)

  A koronavírus kormányzati tájékoztató oldalán valamint a Társaság a Szabadságjogokért oldalán sok fontos információt lehet olvasni arról, mi történik, ha valaki az új koronavírussal megfertőzödik, milyen vizsgálatokra számíthat és hogyan korlátozhatják az életét.

  Ebből válogattunk pár hasznos kérdés-választ:

  Mi történik, ha koronavírussal megfertőződünk?

  Aki koronavírussal fertőzött személlyel érintkezett és feltehetően maga is a betegség lappangási szakában van, járványügyi megfigyelés alá kell helyezni. Ugyanezt lehet tenni azzal is, aki koronavírusos beteggel (légúti váladékával) került szoros kapcsolatba. A megfigyelés 14 napig tart. A járványügyi megfigyelés módja (otthon történő elkülönítés vagy szükség esetén járványügyi zárlat) a kontaktszemély egyedi körülményeire vonatkozóan kerül meghatározásra olyan módon, amellyel biztosítható a fertőzés további terjedésének megelőzése. Ha ebben az időszakban klinikai tünetek jelentkeznek, a beteg további vizsgálata szükséges.

  A járványügyi megfigyelés szigorúbb formája a járványügyi zárlat, amelyet kifejezetten erre a célra kijelölt helyen hajtanak végre.

  A kórokozó-hordozók korlátozhatók foglalkozásuk gyakorlásában, kapcsolattartási jogukban és mozgási szabadságukban.

  Ez azt jelenti, hogy a kórokozó-hordozó:

  köteles magát meghatározott időközönként orvosi vizsgálatnak alávetni;
  köteles bejelenteni, ha két hétnél hosszabb időre elhagyja a lakóhelyét;
  nem mehet gyermekintézménybe (pl. óvodába, bölcsődébe) és oktatási intézménybe;
  nem foglalkoztatható gyermekvédelmi, oktatási, szociális intézményben, egészségügyi szolgáltatónál, valamint élelmiszert előállító, feldolgozó, csomagoló, forgalmazó, illetve ivóvízellátást szolgáló munkakörben.

  A járványügyi vizsgálat első lépése, hogy a területileg illetékes kormányhivatal járványügyi szakembere részletesen kikérdezi a fertőzéssel diagnosztizált személyt, hogy az az elmúlt napokban merre járt, kikkel érintkezett szorosan, majd a járványügyi hatóság emberei megkezdik ezen személyek felkutatását. Ezt nevezik kontaktkutatásnak.

  Kötelező felderíteni minden olyan személyt, aki a valószínűsítetten vagy igazoltan kapcsolatba került a koronavírussal fertőzött személlyel a tünetek fennállása idején és a tünetek kialakulását megelőző két napban. Kontakt minden olyan személy, aki kapcsolatban volt vagy kapcsolatban lehetett a fertőzöttel. A fertőződési kockázat nagymértékben függ attól, hogy a kontaktszemély mikor, menyi időn át és hogyan érintkezett a fertőzöttel, ezen információk alapján megkülönböztetnek alacsony és magas kockázatú fertőzésveszélyt.

  Alacsony kockázatnak tekintik, ha valaki akkor volt a fertőzött közelében, amikor az még tünetmentes volt, ha valaki 15 percnél rövidebb ideig, vagy kétméteres távolságon kívül, de zárt légtérben volt a fertőzött közelében. Ezekben az esetekben rendkívül alacsony a fertőzés veszélye. Ha valaki mellett csak elment az utcán a fertőzött, az nem jelent közvetlen fertőzésveszélyt.

  Magas kockázatú az a kontaktszemély, aki szoros kapcsolatban volt a fertőzöttel. Például aki egy háztartásban él a fertőzöttel, közvetlen fizikai kapcsolatba került vele, érintkezett a fertőzött váladékával – például, mert az ráköhögött -, illetve aki a fertőzöttel két méteren belüli távolságban és 15 percnél hosszabb időt töltött együtt. Magas kockázatú az is, aki a fertőzött közelében – két ülésnyi távolságban – utazott vonaton, buszon, repülőgépen.

  Azoknál a kontaktoknál, akiknél felmerül, hogy a társadalom többi tagjára nézve veszélyt jelenthetnek, járványügyi megfigyelést rendelnek el annak érdekében, hogy ne fertőzzenek meg másokat. Akiknél nem rendelt el a hatóság semmilyen intézkedést, azok nem jelentenek fertőzés szempontjából veszélyt a társadalomra, nyugodtan élhetik megszokott életüket. Amennyiben a kontaktkutatás során magas kockázatú személyt azonosítanak, akkor az illetőt karanténban kell elhelyezni.

  Járványveszély vagy járvány esetén korlátozható vagy megtiltható:

  minden olyan intézmény működése, illetve rendezvény és tevékenység, amely a járvány terjedését elősegítheti;
  az egyes területek közötti személyforgalom, élőállat- vagy áruszállítás;
  az egyes területek lakosainak más területek lakosaival való érintkezése;
  a kórházak látogatása;
  az egyes területek elhagyása;
  egyes élelmiszerek árusítása, fogyasztása;
  az ivóvíz fogyasztása.

  Járványveszély vagy járvány esetén felfüggeszthető a bölcsődék, óvodák, iskolák működése; bezárhatók más helyi közösségi intézmények is, és rendezvények is megtilthatók. El lehet rendelni kórházi osztályok működésének korlátozását vagy bezárását is. Emellett a tömegközlekedés is korlátozható vagy meg is tiltható.

  Köteles vagyok alávetni magam az intézkedésnek?

  Igen. Bűncselekményt követ el az, aki nem veti alá magát a járványügyi intézkedéseknek. Amennyiben ezt önként nem teszik meg, a rendőrség intézkedik velük szemben, és kórházba viszik őket.

  Ha azok, akik szándékos magatartásuk miatt megfertőznek valakit, akkor akár súlyos testi sértés miatt is felelhetnek. Abban az esetben, ha haláleset történik halált okozó testi sértés miatt vonják őket felelősségre.

  Az újfajta koronavírus okozta megbetegedés leggyakrabban enyhe tünetekkel jár, láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom és fáradékonyság jelentkezhetnek. Ritkábban súlyos kórforma alakulhat ki, ami tüdőgyulladással, heveny légzési elégtelenséggel, vagy akár szepszissel (vérmérgezés), keringési vagy több szervi elégtelenséggel járhat. Azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek.

  Van a fertőzésnek kezelési módja?

  Jelenleg nincs speciális kezelési módja, gyógyszere. Enyhe esetekben a panaszok csillapítása a cél, míg súlyos állapotú betegnél az immunrendszert, légzést, keringést támogató kezeléseket alkalmaznak (pl. oxigénterápia, folyadékegyensúly helyreállítása, egyéb vírusok ellen korábban kifejlesztett gyógyszerek, szükség esetén légzéstámogatás).

  Néhány egyszerű szabály betartásával jelentősen csökkenthető a koronavírus-fertőzés veszélye:

  Mosson gyakran és alaposan kezet szappannal vagy kézfertőtlenítővel!
  Tüsszentés és köhögés esetén használjon papírzsebkendőt, és azt azonnal dobja ki a szemetesbe!
  Lázas és felső-légúti fertőzésre utaló tüneteket mutató beteggel kerülje el a közvetlen érkezést!
  Ha potenciálisan koronavírus-fertőzöttnek érzi magát, mert tünetei vannak és külföldön olyan területen járt, amely fertőzött vagy tudomására jutott, hogy koronavírus-fertőzött személlyel volt szoros kapcsolata, akkor kérjük telefonon értesítse háziorvosát!

  Várandós vagyok, mit tegyek a megelőzés érdekében?

  Tartsa be a normál higiéniai rendszabályokat, ami influenza-szezonban egyébként is javasolt! Ide tartozik például a gyakori és alapos szappanos kézmosás, alkoholos kézfertőtlenítés. Tömegközlekedési eszközön történő utazáskor kerülje arca, szája, orra és szemei érintését! Jelenleg semmilyen adat nincs arról, hogy az új koronavírusnak magzatkárosító hatása lenne.

  Szükséges-e tartós élelmiszereket nagyobb mennyiségben beszerezni?

  A lakossági ellátás kiegyensúlyozott, a készletek biztosítják a kiskereskedelmi forgalomban esetlegesen, rövid időre jelentkező hiányok pótlását. Gondolja végig saját szükségleteit, és annak megfelelően intézze vásárlásait!

  Mit jelent az, hogy karantén alá helyeznek egy területet? Miben korlátozhatják az itt élőket?

  A karantén nem jogi kategória, de arra lehetőség van, hogy egyes területeket lezárjanak. Ez azt jelenti, hogy a lezárt területet nem lehet elhagyni és nem lehet oda bemenni sem. Ez a terület lehet akár csak egy-egy épület, de lehet akár egy egész település vagy megye is.

  Milyen ellátást kell biztosítani a karanténban lévők számára?

  Ez nagyban függ attól, hogy a karantén milyen formájáról beszélünk. A kórházban elrendelt járványügyi elkülönítés esetén az intézménynek biztosítania kell az élelmiszer-ellátást, „egészségügyi textíliát”, vagyis valamilyen pizsamához hasonló ruhaneműt.

  Mennyi ideig tarthat a karantén?

  A beteg elkülönítése a gyógyulásig tart. A járványügyi megfigyelés ideje az új koronavírusos megbetegedés esetén a kontaktszemélyeknél (a beteggel szoros kapcsolatban lévő személyeknél) az utolsó kontaktust követő 14 napig tart. Egy terület, épület zárlata addig marad fenn, amig ezt a járványügyi helyzet indokolja.

  Jogom van látogatót fogadni, ha karanténba kerülök?

  Mivel a karantén lényege az, hogy a fertőző betegeket elkülönítsék, valószínű, hogy nem tudunk látogatót fogadni. A járványügyi elkülönítéseknek sokféle módjuk lehet, van olyan, hogy egy egyágyas kórteremben helyeznek el és még az ajtót sem szabad kinyitni, és olyan is, hogy egy egész várost helyeznek karantén alá, de azon belül aránylag szabadon lehet mozogni. Nehéz tehát általánosan válaszolni a kérdésre, de az elmondható, hogy a karanténban a kapcsolattartási jogot valamilyen módon mindenképpen korlátozzák. A virtuális kapcsolattartás viszont nem korlátozható! Tehát telefonon, interneten bárkivel lehet beszélni és abba sem szólhat bele senki, hogy mit mondunk el – a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságot nem lehet járványügyi okokra hivatkozva korlátozni!

  Ha karanténba kerülök, az betegszabadságnak minősül?

  Nem. Akit „közegészségügyi okból hatóságilag elkülönítenek”, vagyis karantén alá helyeznek, az jogilag keresőképtelennek minősül. Aki így válik keresőképtelenné, annak nem betegszabadság jár, hanem már az első naptól táppénzt kap. A törvény szerint ugyanakkor társadalombiztosítási jogviszony alapján meg nem térülő kiesett munkajövedelmet (és esetleges egyéb költségeket is) az állam megtéríti.

  Elvehetik-e a telefonomat?

  Hacsak nincs valami speciális járványügyi oka (például elviszik letesztelni, hogy megtalálható-e rajta a vírus), nem vehetik el a telefont és más tulajdonodat sem!

  Ahhoz, hogy egy gyerek karanténba kerüljön, kell a szülő hozzájárulása?

  Mivel a karanténba nem önkéntes, beleegyezéses alapon kerülnek az emberek, a kiskorú is karanténba zárható a szülő beleegyezése nélkül. Ettől még a gyereket is – a számára érthető módon – és a szülőt is tájékoztatni kell!

  Meglátogathatom-e a gyerekemet, ha karanténba kerül?

  Ez nagyban függ az elkülönítés módjától, de alapvetően nem. Ha az egész intézmény nincs lezárva, természetesen magába a kórházba be lehet menni, de a koronavírus miatt elkülönített betegek a külvilágtól hermetikusan el vannak zárva, így a szülők nem mehetnek be a gyerekükhöz.

  Ha nincs, aki gondoskodjon a gyerekemről / családtagomról, mi fog velük történni?

  Ha a szülő(k) kerül(nek) karanténba, akkor elsősorban ők maguk gondoskodhatnak arról, hogy a gyereküket rokonoknál, barátoknál, ismerősöknél helyezzék el. Ennek hivatalos formája a családba fogadás: a gyámhatóságnál kell kérelmezni, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a szülő egészségi állapota miatt a gyermeket más, általa megnevezett család átmenetileg befogadja, gondozza és nevelje.

  Ha a családbafogadás nem járható út – például azért, mert nincs olyan rokon, ismerős, aki gondoskodna a gyerekről – a gyámhatóság ideiglenes hatállyal elhelyezi a gyereket.

  Ha a karanténba helyezett felnőtt idős, beteg rokonról gondoskodik, aki így ellátás nélkül maradna, az önkormányzat szolgáltatásai vehetők igénybe. Minden településen elérhetőnek kell lennie közétkeztetésnek, házi segítségnyújtásnak, nappali ellátásnak. Ezeket az önkományzattól lehet kérni. Ha valaki nem látható el az otthonában, ún. ápolást, gondozást nyújtó szociális intézményben – például idősek otthonában –, vagy fekvőbeteg-ellátásban kell elhelyezni.

  Mik a koronavírus tünetei?

  Az újfajta koronavírus okozta megbetegedés leggyakrabban enyhe tünetekkel jár, láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom és fáradékonyság jelentkezhetnek. Ritkábban súlyos kórforma alakulhat ki, ami tüdőgyulladással, heveny légzési elégtelenséggel, vagy akár szepszissel (vérmérgezés), keringési vagy több szervi elégtelenséggel járhat. Azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek.

  A koronavírus tájékoztató honlapon és a TASZ oldalán részletesen olvashattok a témáról!

  Kérdés esetén itt tudtok érdeklődni (koronavírus hivatalos tájékoztatás, éjjel-nappal elérhetőek):

  Telefon: 06-80-277-455, 06-80-277-456
  E-mail: koronavirus@bm.gov.hu

  ————————————————————————————————————————https://index.hu/kulfold/2020/03/09/olaszorszag_korhaz_egeszsegugy_koronavirus_hatasok/?fbclid=IwAR3P5TTKJqu2AZOaTbtmOFbE4DEmwCMDh93_JlA6T8oRacIjSA5mG4UKXtA——-

 • A helyzet drámai. Más szó nincs erre
  2020.03.09. 14:35
  QP | Quality Placement

  Daniele Macchini a bergamói kórház, a Humanitas Gavazzeni orvosa, ahogy ő fogalmaz, a háború első frontjában harcol a koronavírus ellen. Több olasz újság, köztük a legnagyobbak is lehozták az elmúlt napokban a pénteki Facebook-posztját, amelyben a helyzet drámaiságát írja le hosszan, és amely e cikk írásakor 26 ezer megosztásnál jár.

  A doktor azzal kezdi, hogy felelősségteljes magatartást kértek tőlük, ő viszont azt gondolja, hogy pont a hallgatás nem lenne felelősségteljes, úgyhogy megpróbálja leírni, mi is történik most a kórházban.

  Az írta, csodálattal nézte, hogyan szervezik át a kórházat két hete. A kórtermeket lassan kiürítették, az ágyakat felszabadították. Konténerek érkeztek a sürgősségi osztályhoz, hogy különböző útvonalakat lehessen kialakítani, ezzel a fertőzést meggátolni. A kórházi folyosókon súlyos és szokatlan csend és üresség lett emiatt, de ekkor még nem tudták az orvosok, hogy mi vár rájuk. “Emlékszem egy éjszakai ügyeletemre egy héttel ezelőtt, amikor vártam, hogy az első tesztnek mi lesz az eredménye, és annak vajon milyen hatása lesz a kórházra és ránk. Ha most visszagondolok, az akkori izgatottságom egyetlen beteg miatt szinte nevetséges és indokolatlan volt, látva, ami most történik”.

  A helyzet drámai. Más szó nincs erre. A háború kitört, és a csaták éjjel-nappal folynak.

  A szerencsétlen emberek sorra érkeznek a sürgősségire. A tüneteik sokkal durvábbak az influenzánál. Felejtsük el végre, hogy ez egy súlyos influenza. Az elmúlt 2 évben megtanultam, hogy a bergamóiak nem nagyon mennek sürgősségire. Most viszont igen. Követték a tanácsot: otthon maradtak egy hétig, tíz napig a magas lázzal, de már nem bírják.

  Nem kapnak levegőt, oxigénre van szükségük.

  “Gyógyszeres terápia nem nagyon van. A lefolyás a szervezetünktől függ. Csak támogatni tudjuk a gyógyulást, és reménykedünk, hogy a testünk magától megszabadul a vírustól, lássuk be. Az antivirális terápia kísérleti szakaszban van, a vírus viselkedését napról napra tanuljuk mi is. az otthonmaradás nem befolyásolja a prognózist.

  Most eljött az ideje, hogy kellenek azok az ágyak. Az üres termek gyorsan telnek. A kijelzőkön ott vannak a nevek, a táblák színe általában attól függ, hogy melyik műtőbe tartozik a páciens, most ezek mind pirosan világítanak, de műtét helyett a diagnózissal: kétoldali szövetközti tüdőgyulladás.”

  “Mondjátok meg, melyik influenza okoz ilyen gyors romlást?”, írja a doktor, majd orvosi magyarázatba kezd arról, hogy a normál influenzában a vírus lerontja a védelmi mechanizmusokat, aztán baktérium okoz gyulladást. A Covid 19 viszont egyből a tüdőt fertőzi, és teszi nehézzé, hogy ellássa a feladatát.

  Azt is írta, hogy nem nyugtatja meg, hogy főként idősek a legsúlyosabb esetek, ugyanis látott fiatalokat is lélegeztetőgépen, intenzív osztályon a vírustól.

  “Járványügyi katasztrófa van. Nincs többé sebész, urológus, ortopédus, mind orvosok vagyunk, akik hirtelen ugyanannak a csapatnak a tagjai lettünk, hogy megküzdjünk ezzel a cunamival, ami ránk szakadt”.

  Az esetszám nő, 15-20 új embert kell ellátnunk naponta ugyanamiatt. Jönnek a teszteredmények egymás után: pozitív, pozitív, pozitív. A sürgősségi osztály meg hirtelen összeomlik.

  Kiadták a parancsot: plusz segítség kell a sürgősségi osztályra. Az emberek egy gyors mítingen megtanulják a szoftver kezelését, aztán pár perc múlva már ott is vannak, a fronton. A PC képernyőjén mindig ugyanaz: láz és nehéz légzés, láz és köhögés, légzési problémák stb. A vizsgálatoknak, a röntgennek mindig ugyanaz az eredménye:

  kétoldali szövetközi tüdőgyulladás, kétoldali szövetközi tüdőgyulladás, kétoldali szövetközi tüdőgyulladás.

  Mind kórházi felvételre. Van, aki rögtön intubálni, és intenzívre. Másoknak már késő…
  Egy nő elhagyja az előkészítő orvosi sátrakat egy észak-olaszországi kórház előtt 2020. március 4-én
  Egy nő elhagyja az előkészítő orvosi sátrakat egy észak-olaszországi kórház előtt 2020. március 4-én
  Fotó: Miguel Medina / AFP

  Az intenzív osztály tele, minden lélegeztetőgép aranyat ér, a műtőket is intenzívvé alakították. Elképesztő, legalábbis ebben a kórházban, hogyan tudták ilyen gyorsan úgy átalakítani az erőforrásokat, hogy ilyen jól felkészüljenek egy ekkora katasztrófára. Minden ágy, terem, dolgozó, műszak és feladat átalakítását napról napra felülvizsgálják, hogy hogyan lehetne még többet nyújtani.

  A doktor ír arról is, hogy a személyzet elfáradt, rengeteget dolgoznak, túlóráznak, és óriási a szolidaritás az orvosok között, igyekeznek segíteni egymásnak, ágyakat tologatnak, beteget mozgatnak, nővérmunkát is végeznek. A nővérek szemében sokszor könny ül, mert nem tudnak mindenkit megmenteni. Nincs már olyan, hogy műszak, munkarend. A társasági életüket felfüggesztették az egészségügyi dolgozók.

  A posztot író férfi leírja, hogy a felesége a gyermekükkel külön él, és eddig mindig igyekezett a fiával minél többet találkozni, akár úgy is, hogy nem alszik, de most már majdnem két hete nem látja sem őt, sem más családtagját, nehogy megfertőzze őket. Most fotókon és videocseten látja őt.

  “Úgyhogy legyetek ti is türelmesek, ha nem tudtok színházba, múzeumba, edzőterembe menni. Legyetek könyörületesek azokkal az idősekkel, akiket akár meg tudtok ölni egy fertőzéssel. Nem a ti hibátok, tudom”, írta a doktor, majd arra figyelmeztet mindenkit, hogy csak a szükséges esetben menjen boltba, és ne használjon orvosi (ffp2 és ffp3) maszkokat, mert az az orvosoknak kell. Arról is írt, hogy a protokoll ellenére is van fertőzött kollégája, akik a saját rokonaikat is megfertőzték. Ezek a családtagok most élet és halál között vannak. Ennek ellenére folytatni fogják a gyógyítást, ez a munkájuk, gyógyítani akarnak.

 • PadreEmeritus
  2020.03.10. 09:33

  BOLDOGAT!!!

 • Köszönöm szépen

 • PadreEmeritus
  2020.03.11. 05:01

  dr.ahalan 2020.03.11. 01:35:35 Elgurult a pirula!!! Bruhahahahahaha, mi van fikafos, krónikus álmatlanságban szenvedsz???:-)))))))) Hajnalig vered a klaviatúrát és baromságokat hordasz össze!!! Nem is értem, miért nem lettél te is Európai Parlamentiker, mint a hazaáruló gyurcsányné???? piha!!!
  Vagy, ha már ennyire penge vagy, miért nem te vagy az országos tisztiorvos és hogy a retekbe nem kaptál még orvosi Nobel díjat???:):):):):):)
  A béla új cége, az a béláé, nem a tied!!!:))))))))) Mennek le a bélamamáék a mirákulum völgybe, olyan jó biztonságban tudni őket, írtad!!! Miért Pesten üldözik őket???? Micsoda dráma!!! De hogy te segítenél nekik ott a nyáron, attól leesne a karikagyűrű az ujjadról!!! Wahahahahahahaha:-)))))))))) Egy lusta retek vagy!!!!!
  És végezetül itt van valami, ami kicsit jobban felvilágosít a korona vírusról, habár agyad befogadó képessége egyenlő egy agyhalottéval!!!!:-)))))))))))))

  http://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/12116?fbclid=IwAR2r4g6O348ruIUvL5S8c9vWCSp85qyT1T9DSs5cKi4NTg5xr7mwnmVxENs

 • PadreEmeritus
  2020.03.11. 10:03

  Hotel Mama madártávlatból!! :-))) Bruhahahahahaha 5 méterre van az M3-as kivezető szakasza!!! Hát nem a Rózsadomb!!!:)))))))
  Dől a lé, lóvé, mint a mák!!!!:-))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.11. 10:06

  Ps. Minden szemétkedésed mögött a saját nyomorúságodat kell keresni. Bruhahahaha wahahahaha:):):):):):):)

 • 190 cm/92 kg, 43 éves , független fiatalember vagyok. Keresem társam egy életre, korban hozzám illő legyen, max.46 éves korig.
  Szeressen sportolni, moziba, színházba járni és az sem baj, ha a konyhában is eligazodik.
  1 gyermek nem akadály.
  Elérhetőséget ide kérek.

 • Egy facebook bejegyzés:
  …………………………………………………………………

  Azért írom ezt le, mert aggódok a családomért, barátaimért, szeretteimért.

  Tények:
  1. Nem vagyok félős, sem pánikra hajlamos típus. Február 24-én Kínába, Pekingbe költöztem, a koronavírus országának fővárosába.

  2. Jelenleg tünetmentes vagyok, az elmúlt két hét gond nélkül telt.

  3. Már a Liszt Ferenc reptéren maszkban voltam, a kezemen gumikesztyű, a zsebemben kézfertőtlenítő, ezeket azóta is használom/viselem, ha elhagyom a lakást.

  4. Olyan országba jöttem, ahol rajtam kívül mindenki ezt teszi! Egy 25 millió fő lakosú városban az elmúlt 2 hétben egyetlen hülyét láttam, akin nem volt maszk. Mindenki máson van. Az éttermekben, kávézókban (már ami nyitva van) megmérik a testhőmérsékletem, rögzítik a telefonszámom és a nevem – hogy ha 2 hét múlva megjelennének a tünetek, vissza tudjanak követni és értesíteni minden lehetséges fertőzöttet. Ezeket az adatokat minden nap feltöltik egy online rendszerbe. Ezen kívül folyamatosan fertőtlenítik az utcákat, tereket, IKEA-ban a teljes kiállítóteret…

  Emiatt a fegyelmezettség miatt biztonságban érzem magam.

  Amiért a szeretteim féltem:
  1. Magyarország nincs erre felkészülve: már januárban sem tudtam maszkot venni Győrben, Budapesten, vagy akár Szekszárdon . Másfél hónap keresés után kemény 90 darabot tudtunk összegyűjteni. És akkor még sem Olaszországban, sem Németországban, sem Magyarországon nem volt fertőzött. Ha jól olvasom, vírusteszet csak a 3 fő tünet együttese esetén csinálnak. A megelőző intézkedések is váratnak magukra: a mozik, éttermek, szórakozóhelyek nyitva, az iskolák üzemelnek, az emberek mozgását nem rögzítik, a nyilvános helyeken nem mérnek testhőmérsékletet.

  2. Azt tapasztalom az ismeretségi körömben, hogy sokan nem akarjak összefüggéseiben értelmezni a problémát:
  “Bebizonyították, hogy a maszk az egészséges embert nem védi.” Ez téves. Ha megfertőződsz, körülbelül 2 hétig tünetmentes vagy. Mivel úgy érzed minden rendben van, nem védekezel, inkább körbefertőzöl egy rakás embert. De nem csak Te gondolod így, a többiek is. Ha mindenki egységesen hordaná – lehetséges, Kína jóval nagyobb ország és hordják – akkor nem fertőződtél volna meg, mert a téged megfertőző beteg is hordta volna. De ugye senki nem hordja, mert hát az milyen gáz…

  3. Mindegy, hogy faluban vagy városban élsz. Elég ha a pénztáros lány/srác ugrott fel hétvégén Pestre bulizni. Ha elkapta, akkor ott van a te falvadban, városodban.

  4. Magyarország tranzitország. Nem Irániak vagy más nációk fogják tömegesen behozni, hanem a Nyugat-Európából hazasiető magyar, román, ukrán vendégmunkások, akik megállnak az autópályán enni, dohányozni, időt tölteni. A magyarok pedig szimplán a családhoz térnek haza. De elkaphatod a munkahelyeden egy beszállítói látogatás alkalmával is. Rengeteget utazunk, rengetegen utaznak az országba és az országon át. Abban bízni tehát felesleges, hogy nálunk nem fog széles körben elterjedni. Máris elterjedhetett, csak tart a 2 hét lappangási idő.

  Mindezt minden politikai nézettől függetlenül írtam le azért, mert ideje lenne komolyan venni a veszélyt. Nem érdemes a magyar egészségügyet szapulni, mert ha emiatt kórházba kerülsz, már egy rakás hibát vétettél, és részben Te vagy az oka annak, hogy élvezned kell a kórház nyújtotta szolgáltatásokat.

  Mit tehetsz Te?

  – Ideje kötelességednek érezni a maszk hordását! Aki nem hordja, figyelmeztetni annak fontosságára. Ha hülyének néz, kerüld el nagy ívben.
  – Ideje kézfertőtlenítőt hordani magaddal és rendszeresen használni!
  – Ha teheted dolgozz otthonról, ha nem teheted csökkentsd minimálisra személyes kontaktust! Nincs kézfogás, közös ebéd kis térben, megbeszélés 10 főnek egy 5 fős tárgyalóban.
  – Maradj távol a koncertektől, mozitól, csoportos rendezvényektől!
  – Csak olyan emberekkel érintkezz kis körben (pl.: baráti sörözés négyen otthon), akik a fenti intézkedéseket betartják!
  – Ne kelts pánikot, ezt az egészet lehet higgadtan és okosan kezelni!

  Talán ez most otthonról nézve nevetségesen hangzik, de itt az emberek ezekkel az intézkedésekkel érték el azt, hogy Kína túl van a nehezén. Otthon most kezdődik, kérlek legyetek felelősségteljesek és nagyon óvatosak!

 • Intézkedés

 • PadreEmeritus
  2020.03.12. 13:08

  Én meg azt üzenem neked kulaszürcsölő szkatofil, hogy ne a facéről vegyed a dumádat, hanem találj ki magad valamit!!!:)))))))
  Ezt én is olvastam, korlátolt vagy, mint egy pesti bérház!!!:-))))))))) Wahahahahahahahahahahaha

 • PadreEmeritus
  2020.03.12. 15:55

  A tények: 18 fertőzött 0 halott, ezekből 9 külföldi két angol és 7 iráni, de Kunhalmi Ágnes szerint világjárvány van
  Magyarországon!!!:-)))))))) Szerintem évfolyamtársak voltak az egyetemen a szkatofillel, mind a ketten az Ecserin vették a diplomájukat!!!:-)))))))))))))

 • érdemes olvasni

 • PadreEmeritus
  2020.03.13. 08:48

  Hoppá vigyázz el ne hibázd!!!
  https://rupharma.com/arbidol/

  Az ARBIDOL® (Umifenovir) hatékony immunmoduláló és antivirális gyógyszer, amelyet az influenza A és B influenza, súlyos akut légzőszervi szindrómák, légzőszervi szintetikus vírusok és felső légúti fertőzések kezelésére és megelőzésére használnak. Az Arbidol elnyomja a vírussejtek replikációját és a hemagglutinin által közvetített membránfúziót. Az arbidol stimulálja az interferonok termelődését, humorális és sejtközvetített immunitást, elősegíti a makrofágok fagocitikus funkcióját. Az Arbidol megakadályozza a komplikációk kialakulását.

  Hajnika, meg csak rohadjon az üzletben, az se baj, ha megfertőződik, a lényeg, hogy szkatofil elvtárs, régi Sztahanovista élmunkás
  karanténba tette magát!!!!:)))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.13. 19:08

  Voltamka, anyukádat rendszeresen análisan kielégítő jó fiú, azt a szöveget másoltam, ill. angolról fordítattam le a googoléval!!!! Náluk reklamálj te szartalicska!!! Lovagló csizmás és lovagló nadrágos (sic!) idióta barom!!!
  Itt az eredeti, gondolom te vágod, mint zsidó fasza a libazsírt az inglist!!!:))))))))))))

  ARBIDOL® (Umifenovir) is a potent immunomodulating and antiviral drug that is used to treat and prevent influenza, severe acute respiratory syndromes, respiratory syncytial virus and upper respiratory tract infections caused by influenza virus A and B. Arbidol suppresses replication of virus cells and prevent hemagglutinin mediated membrane fusion. Arbidol also stimulates the production of interferons, humoral and cell-mediated immunity, aids to phagocytic function of macrophages. Arbidol prevents from the development of complications.

  Szoptikuss, ma 3 új fertőzöttet találtak, az egyik csak 27 éves, jobb, ha nem károgsz a korral!!!:-))))))))

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.13. 22:10

  😁😊😎https://www.instagram.com/p/B9rZdVRI-PI/?utm_source=ig_web_copy_link

 • Igen, ezek az olaszok

  Meanwhile in italy 😄

  Posted by Mr. Afterparty on Friday, March 13, 2020

 • Egy háziorvos tanácsai (facebook)
  János Szabó
  1 órája ·

  Kedves Barátok, Rokonok, Ismerősök,
  Sokan kérdeztétek, hogy mit kell tenni a járvány idején, hogy kivédjük a megbetegedést. Dr. Darvai László háziorvos kollégámmal készítettük a következő ajánlást. Kérem, hogy olvassátok végig és tartsátok be a benne foglaltakat:

  Hogyan óvjuk meg magunkat és szeretteinket
  az új típusú koronavírus-fertőzéstől (COVID-19)?
  Szabó János dr. – Darvai László dr.
  Háziorvosok

  Ahhoz, hogy a koronavírus-járvány veszélyeit a minimálisra csökkentsük a következő hetekben, nagyon fegyelmezetten be kell tartani több szabályt, mely első pillanatra túlzónak tűnhet, de nem az.

  Folyamatosan kövessük nyomon és tartsuk be az Operatív Törzs utasításait!

  Munkába, csak akkor menjünk, ha teljesen egészségesek vagyunk. A legenyhébb légúti fertőzéses tünet (torokfájás, nátha, köhögés), egyéb akut betegség (hasmenés, hányinger) hőemelkedés, láz esetén maradjunk otthon és TELEFONON kérjünk segítséget a háziorvostól. Ne menjünk a rendelőbe, csak abban az esetben, ha ezt a háziorvos kéri. A megnövekvő telefonhívások miatt legyünk türelmesek a rendelő hívásakor.

  Láz (38 C fölött), hirtelen kezdődő erős köhögés, légzési nehezítettség esetén azonnal hívjuk telefonon a háziorvosi rendelést, vagy az orvosi ügyeletet. Semmiképp ne menjünk személyesen oda, csak telefonon konzultáljunk az orvossal, aki egy részletes kikérdezést követően dönt a teendőkről.

  A járvány idején semmilyen adminisztratív feladatot (jogosítvány, igazolások, közgyógy-igazolvány-hosszabbítás) nem intéznek a rendelő dolgozói, ilyen ügyben se menjen senki sem a rendelőbe. A lejáró gépjárművezetői jogosítványok, gyógyszer javaslatok automatikusan érvényben maradnak a járványügyi vészhelyzet alatt, emiatt hátrányt senki sem szenved.

  A rendszeresen használt gyógyszerek felírását is telefonon lehet intézni, a rendelők dolgozói mindenkinek segítségére lesznek, hogy megkapja azokat. Vegyék igénybe az e-recept adta lehetőségeket: szokásos receptjei kiváltásához nem kell receptért bemennie a rendelőbe: az ön telefonos igénylése után azt az orvos internetes kapcsolattal a gyógyszertár felé láthatóvá teszi, ön pedig a személyi igazolványával kiválthatja a saját és hozzátartozója gyógyszereit a patikából.

  Hangsúlyozottan ajánljuk a kisebb, nem sürgős kórházi beavatkozások lehetőség szerinti elhalasztását. A kórházakat kizárólag feltétlenül fontos esetekben keressék fel. Kerüljék az egészségügyi intézményeket, ne kérjenek kivizsgálásokat, kizárólag orvosuk általi beutalások esetén keressék fel a kórházi osztályokat, szakrendelőket.

  Mossunk gyakran kezet meleg szappanos vízzel, szellőztessünk gyakran, fertőtlenítsük az ajtók kilincseit. Hazaérkezést követően azonnal mossunk mindig kezet. Mossuk a kezeinket szappannal legalább 1 percig, majd meleg vízzel alaposan öblítsük le. Kézmosást követően tanácsos az arcunkat is megmosni. Nyilvános helyeken történő kézmosást követően csak papírtörölközőt használjunk, melyet kézmosás után ne dobjunk el, azzal fogjuk meg a mosdó ajtajának kilincsét.

  Tartózkodjunk otthon, amikor csak tudunk. Idős emberek egyáltalán ne hagyják el otthonukat, a munkaképes korúak csak a munkába menjenek, majd a halaszthatatlan ügyintézéseket követően ők is tartózkodjanak otthon gyermekeikkel együtt.
  Ne menjünk moziba, színházba, hangversenyre, sporteseményre, piacra ne üljünk be vendéglőbe, kávézóba, kocsmába, még a kocsmaudvaron se ácsorogjunk, akkor sem, ha csak néhányan vagyunk, mert minden csoportosulás növeli a vírusterjedés veszélyét. Legyünk viszont sokat a szabad levegőn, kiránduljunk, kertészkedjünk, túrázzunk.

  Halasszuk el a családi rendezvényeket (születésnap, névnap, lakodalom, házassági évforduló, keresztelő…), ne menjünk senkihez sem beteglátogatóba, ne látogassuk meg az újszülötteket és a fiatalok se szervezzenek és tartsanak most semmilyen baráti összejövetelt, bulit.

  Ha haláleset történik a családban, csak a legközvetlenebb családtagok vegyenek részt az elhunyt temetésén, a távolabbi rokonok, barátok, ismerősök otthonukban emlékezzenek az elhunytra. Amennyiben részt veszünk a temetésen, úgy tartsunk több, mint 1 méter távolságot a többi gyászolótól.

  Valamennyi egyház hiszi és hirdeti, hogy a Jóisten mindenhol jelen van életünkben. Ennek tudatában, ezekben a hetekben imáinkat, fohászainkat otthonunkban mondjuk el és kérjük segítségét a járvány leküzdésére.. A misék, istentiszteletek, egyházi liturgiák eseményeit csak a televízión és rádión keresztül kövessük most. Az időskorú hívők esetén kiemelten fontos, hogy ne hagyják el otthonukat.

  Minden olyan helyen, ahol idegenekkel együtt kell hosszabb-rövidebb ideig tartózkodnunk, tartsunk 1 méternél nagyobb távolságot a másik embertől. Különösen figyeljünk erre a boltok pénztárainál történő sorban állásoknál, várakozásoknál boltokban, gyógyszertárban, orvosi rendelőben, vagy a rendelő előtt történő várakozásnál, autóbusz megállóban és a munkahelyeinken is.

  A szükséges bevásárlásokat előre tervezett bevásárló listával, célirányosan végezzük, a lehető legkevesebb időt töltve a boltokban.

  Mindenféle gazdasági kár, pénzügyi veszteség a járvány lezajlását követően pótolható. A járvány során áldozattá váló családtagjainkat, szeretteinket soha, senki sem tudja pótolni majd.

  Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a járványtól.
  Vigyázzunk egymásra!

 • PadreEmeritus
  2020.03.14. 07:47

  Ma reggeli hahota megvolt, a szkatofil, a nyelvtannáci: “… és nem ott ossza az észt… ” ossza!!! Ez felszólító mód: pl. Ne ossza már az észt nekem! Amúgy: osztja. :-)))))) De ugye biztos direkt írtad így!!!:-)))))))) Elárulom, hogy Mogyoródon egyetlen egy kocsmában még nem voltam, nem is megyek, én megválogatom a társaságomat!!!:):):):):):):) Csak templomba járok itt!!!:)))))))))))

  A fikafos, meg csinálja a fesztivált, hogy nem lehet semmit kapni!!! Érdekes, amerre én járok vásárolni, ott minden van roskadnak a pultok a különböző húsoktól!!! Jövő pénteken nem ér a nevem, ha nem látogatok el a budaörsi Auchanba, hogy meggyőződjek róla!!! Filipinél találkozunk!!!:-))))))))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.14. 18:27

  Nincs mit enni, nem lehet kapni semmit!!!:):):):):):):):)

  Mai kajám: fokhagymával spékelt, tepsiben sült, szürkemarha comb, savanyú káposztaágyon!! És csak szerdán jön a becsülettel kiérdemelt kis svéd nyugdíjam!!!:-))))))))))))))))))

 • ezt olvastátok?
  https://mandiner.hu/cikk/20200311_maradjatok_otthon_maradjatok_otthon_ujabb_olasz_orvos_beszel_a_koronavirus_jarvanyrol?fbclid=IwAR3SwpHaodVSlw5BCcxefjf5KAJDCAUAczJq_V9mH-eVU2avg9JHJsixlis

  előfizetés

  címlap
  Belföld
  Makronóm
  Precedens
  vélemény
  Java
  Hetilap

  „Maradjatok otthon, maradjatok otthon!” – újabb olasz orvos beszél a koronavírusról
  2020. március 11. 13:40
  „Azt mondom magamnak, ez olyan, mint a frontsebészet. Csak azokat mentjük meg, akiknek esélyük van. Éppen ez történik most.” A bergamói kórház aneszteziológusát, Christian Salarolit kérdezte a vezető olasz napilap, a Corriere della Sera arról, hogyan dolgoznak most és miként kell dönteniük a betegekről a járvány fokozódása során.

  Nyitókép: a velencei Szent Márk tér, a koronavírus miatt üresen

  Christian Salaroli a bergamói XXIII. János pápa kórház aneszteziológusa, akit a Corriere della Sera, Olaszország vezető napilapja kérdezett arról, hogyan kezelik a betegeket és hogyan kell nagyon súlyos döntéseket meghozniuk ezekben a napokban, a járvány fokozódása során.

  ***

  – Tehát tényleg válogatnak?

  – Természetesen. Ebbe az egységbe csak olyanokat veszünk fel, akiknek a COVID19 miatt légzési elégtelenséggel járó tüdőgyulladásuk van. A többieknek: irány haza!

  – Mi történik ezután?

  – Nem invazív lélegeztetésben részesülnek. Ez az első szakasz.

  – Mik a következők ?

  – Kora reggel jön az altatóorvos a sürgősségi osztály ápolóival. Az ő véleménye dönt.

  – Miért olyan fontos a döntése?

  – Az életkor és az általános állapot mellett felméri a beteg képességét arra, hogy túlélje az intenzív lélegeztetéshez szükséges beavatkozást.

  – Ez mit jelent pontosan?

  – A koronavírus által okozott fertőzés szövetközi tüdőgyulladást okoz, annak is egy nagyon agresszív változatát, ami a vér oxigénellátását nagymértékben akadályozza.
  A leginkább megtámadott betegek oxigénhiányban szenvednek. Nincs elég oxigén a szervezetükben.

  – Mikor történik a kiválasztás?

  – Közvetlenül az altatóorvos vizitje után. Muszáj döntenünk a kiválasztásról, legfeljebb a felvételt követő egy-két napon belül. A nem invazív lélegeztetés csak egy köztes lépés. Sajnos nem állnak egymással arányban a kórházi eszközök, az intenzív osztály ágyainak száma és a kritikus állapotban lévő betegek száma.. Nem tudunk mindenkit intubálni (a lélegeztető csövet a légcsövön végzett bemetszéssel közvetlenül csatlakoztatják. Ez az invazív lélegeztetés.)

  – Mi történik ezután?

  – Akiknél a kezelés folytatásáról döntöttünk, azonnal elvégezzük az intubálást. A hasukra fektetjük őket, hogy megkönnyítsük a tüdő alsó része levegőhöz jutását.

  – Vannak írott szabályai a döntéshozatalnak?

  – Szemben azzal, amit olvasok, jelenleg nincsenek. Bármennyire borzalmasan is hangzik ezt mondani, nagyon alaposan vizsgáljuk azokat, akiknek súlyos kardio-respirációs betegségei, illetve súlyos szívproblémái vannak, mert nagyon rosszul viselik az akut oxigénhiányt és kicsi az esélyük, hogy a kritikus fázist túléljék.

  – És ezután?

  – Ha valaki 80 és 95 év között van, és súlyos légzési problémái vannak, akkor általában nem folytatjuk a kezelést. Ugyanez a szabály, ha egy vírusfertőzött három vagy több létfontosságú szerve elégtelenül működik. Ezeknek a személyeknek statisztikai szempontból nincs esélyük arra, hogy a fertőzés kritikus fázisát túléljék.
  Ezeket az embereket már halottnak tekintjük.

  – Tehát elküldik őket?

  – Ezt is szörnyű kimondani, de a válasz: igen. Nincs lehetőségünk kísérletet tenni arra, amit csodának neveznek. Ez is szomorú valóság.

  – Általában nem ez történik ?

  – Nem. Normális időkben is meg kell ítélni, hogy egy embernek van-e halovány esélye túlélni egy beavatkozást. De most az esetek egészen más nagyságrendjével van dolgunk.

  – Akit hazaengednek, az Covid-19-ben, vagy a korábbi betegségeiben hal meg?

  – Az, hogy nem koronavírusban halnak meg, olyan hazugság, ami elszomorít. Tiszteletlenség azokkal szemben is, akik eltávoznak közülünk. Covid-19-ben halnak meg, mert kritikus formájában a szövetközi tüdőgyulladás súlyosbítja a korábbi légúti problémákat, és a beteg nem képes kibírni ezt a helyzetet. A halál a vírusnak és nem egyébnek köszönhető.

  – És önök mint orvosok jól viselik ezt a helyzetet?

  – Néhányunk tönkremegy ebbe. Mindenek előtt a legfiatalabbak, akik éppen csak elkezdtek dolgozni, és most
  derült égből egy ember életéről vagy haláláról kell dönteniük.

  Ismétlem, nagyüzemi léptékben.

  – És önnek nem nehéz bíráskodnia egy emberi lény élete és halála fölött?

  – Eddig még sikerül éjszaka aludnom. Mivel tudom, hogy a kiválasztás azon a feltételezésen alapul, hogy egyes eseteknek, mindenekelőtt a fiatalabbaknak jobb a túlélési esélyük, mint másoknak. Legalább ez vigasztal.

  – Mit gondol a kormány legutóbbi döntéseiről?

  – Talán kicsit általánosak. A gondolat, hogy bizonyos zónákba be kell zárni a vírust, helyes, de minimum egy hét késéssel érkezett. Ami fontos, az viszont egy másik dolog.

  – Azaz?

  – Maradjatok otthon, maradjatok otthon, maradjatok otthon! Nem ismételhetem elégszer!
  Túl sok embert látok az utcán sétálni, mint ha mi sem történt volna.

  A legcsekélyebb fogalmuk sincs, mi játszódik le a kórházakban. Maradjatok otthon!

  – Hiány van személyzetből?

  – Igen. Közel 24 órát dolgozunk, és fizikailag is kimerültünk, nem csak érzelmileg. Ápolónőket látok zokogni, akiknek 30 évnyi tapasztalatuk van. Orvosok idegösszeomlást kapnak. Senki sem tudja elképzelni, mi történik a kórházakban. Ezért egyeztem bele az interjúba.

  – Létezik-e még a jog az egészségügyi ellátásra?

  – Jelenleg az veszélyezteti, hogy nem lehet egyszerre a szokott igénybevételt és a rendkívüli igénybevételt menedzselni. A szokásos kezelések késlekedhetnek, és ennek nagyon rossz következményei lehetnek.

  – Mondana példát?

  – Általában egy infarktus miatti telefonhívást percek alatt intézünk. Most egy órát vagy annál többet kell várni.

  – Ezt mivel magyarázza?

  – Inkább nem keresek magyarázatot. Azt mondom magamnak, ez olyan, mint a frontsebészet. Csak azokat mentjük meg, akiknek esélyük van. Éppen ez történik most.

 • PadreEmeritus
  2020.03.15. 18:22

  Látom pubikáim, hogy a takony és az epe elöntötte tutyola nagyságú agyatokat!!! :-))))))))) Királyság, élvezem a szitut, csak így tovább!!!! Ma bent voltam a törzshelyemen, egy haverom szülinapját ünnepeltük!!! Csodálatos volt az idő!!!
  Még maradt egy jó nagy adag a kajából, vacsorára is elég lesz bőven, de fikafos lumpenproli elvtársnő szerint 18 deka volt!!!:-)))))))
  Nem vitatkozok, meghagylak ebben a tudatban, de annyit mondok, hogy a végtermékem is a duplája a 18 dekának!!!:-)))))))))))

  A szkatofilre és a kurvájára voltamra, meg nem reflektálok!!! Jókat röhögök csak!!!! bruhahahahahahahaha

 • PadreEmeritus
  2020.03.16. 05:31

  dr.ahalan 2020.03.16. 01:06:48 Bruhahahahahahaha Már megest nem tudtál aludni fikafos??? Remélem epét hánytál!!!!
  Fullba nyomtad megint a régi unalmas kretén dolgaidat!!! detélleg!!!:)))))))

  Nem is mondtam, hogy a törzshelyemen a tulaj csajszi mindenkinek a kézfejét és tenyerét lefertőtleníti és csak után léphet be az ember!!! Nagyon jó ötlet!!!!

 • PadreEmeritus
  2020.03.16. 08:36

  Már megest nagyot alkottál kis buzi horvát gyerek!!!:-)))))) “bizony, így van ez, ha az ember nyomorék, mozgáskorlátozott, és még rendesen kezet sem tud mosni egyedül.
  vö. béna gyereknek anyja veri a faszát!!!:):):):):):):):):):):)”
  Kérlek, hogy magyarázd el nekem, hogy kell kezet mosni!!! Neked apád verte, mert anyád is béna volt!!!:-))))))) Figyi má a szüleid édes testvérek voltak, hogy ilyen baromra sikeredtél???:-))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.16. 08:40

  És már megest ossza (sic!) az észt a magyar nyelvtannáci Führer!!!:-)))))))))))))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.17. 08:21

  Hú de van ám para!!! Már a fos is befosott!!!:-)))))))) Hát ha a béla kint rohangál, attól még elkaphatja ám, mert csak “negyvenes” és megfertőz téged, te meg szinte mindenre allergiás vagy!!!:)))))))))))) És horrorka tömegközlekedik??? Neki sincs kocsija és jogsija???
  És mi van Balázskával önkéntes karanténban van??:):):):):):):)

  Újpest, mama és a lánya mennek egymás mellett, mind a kettőnek a torkán van lehúzva a szájmaszk!!! Szóltam nekik, hogy “csókolom az úgy szart sem ér”!!!:-))))))) Szóval, mi lenne, ha ez a járvány is olyan lenne, mint a pestis volt??? Akkor felébredtél egészségesen és este már el is temettek!!!! Gőzerővel fejlesztik az oltást és az ellengyógyszert, megoldják, NO PARA!!!!

  Hallottad, hogy a 100.leggazdagabb
  magyar több száz milliót ajánlott fel
  az egészségügynek…?!
  Mert én sem…!
  Jó példával elől járva a Gyurcsányék kezdhetnék, ne csak a hazaárulás legyen előttük, hogy rohadjon le a kampós cserpákja!!!:-)))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.17. 14:14

  Nem, én úgy értettem, hogy 100 milla/koponya, érted már fosagyú???:-)))))))) Mert a Mészáros feldobott 100 millát a beteg gyereknek a bal oldal mennyit adott???? Miért pont a Gyurcsányék??? Csak!!!! Mekkora egy rohadék szarszopogató vagy!!!!
  Egyél szart, 1000 milliárd légy tudhat valamit!!!:):):):):):):):)

 • PadreEmeritus
  2020.03.17. 17:04

  Megint ÉN kérek elnézést, de télleg!!!

 • PadreEmeritus
  2020.03.18. 08:37

  NEM, fikafos én nagyon jól tűröm az izoláltságot, van gyakorlatom benne, mikor még csak előzetesben voltam 3 hónapig semmivel és senkivel nem érintkezhettem, csak a személyzettel (smasszer) és a nyomozókkal!!!:))))))))))) Tudod a rutin!!! Bruhahahahahahaha
  De kezdjük az elején!!!

  Ha már levitted a szemetet, te miért mentél vissza???:-)))) Mégis mi a f@szom az a pugingpor???:-))))) Ejnye már hát a bárcadiplomás hogy véthet ilyen hibát:):):):):):):)
  Csak áradáskor láthatod a Dunát, az első emeletről, már megint kit nézel hülyének takács bálint???:)))))))))))))))
  És már megint a dédike okossága, aki annyit térdepelt a templom kövén, hogy kérges lett a térde!!!!Bruhahahahahahaha

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.18. 15:52

  Ha lehet üzennék, bár nem biztis , hogy látja a cimzett!
  Dia! Vigyázzatok magatokra, mamát zárd el!
  Semmi nem tart örökké, ennek is vége lesz! 😊😎

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.18. 15:57

  Ja igen! Te is Tomo! Hacsak picivel is, de elmúltál 60😎 Remélem nem járod a boltokat! 😊

 • PadreEmeritus
  2020.03.19. 07:06

  Egy kis olasz balliberális agyhalál!!!

  Lehetséges, hogy a liberális elmebaj nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Olaszországban elszabadult a pokol a koronavírus megjelenése után. Az antirasszista, mindenkivel (is) mindig toleráns haladók ugyanis a kínai koronavírus megjelenése után elkezdtek egy “mozgalmat”, aminek a következő volt a szlogenje: “Nem vagyok vírus. Ember vagyok. Töröld el az előítéleteket”. Az akkor közzé tett videók üzenete az volt, hogy minden olasz öleljen meg egy kínait a szeretet jegyében és ne féljen a fertőzéstől, mert aki fél, hogy beteg lesz az tulajdonképpen rasszista. Elérték az abszolút mélypontot!!!

 • PadreEmeritus
  2020.03.19. 11:42

  Bruhahahahaha wahahahahaha!!!:-))))))) Barom voltam, te csak fél egyig írjál, mert egyre hülyébb leszel!!! Kirúgtak a spermabankból, mikor ott dolgoztál, mert lebuktál, hogy iszol munkaidőben!!!:):):):):):):)
  “amit a patikába betévedő orvosok cipőjén térdelve szerzet” legújabb sziporkád nyelvtanfasiszta gyűrűsféreg!!!:))))))))))))

  Nagy baromállat szerzet vagy!!!:))))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.19. 12:18

  Ui. Jaj, ezt meg el is felejtettem van még egy!!! “szét tette a lábát”:))))))))) Igekötő voltam spermaista!!!:-))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.20. 08:02

  Kérem alássan tegnap beadtam elektrónikusan az adóbevallásomat, jóváhagyva és aláírva!! Kapok is adóvisszatérítést, nem is keveset, de hogy mennyit, azt nem írom ki, mert a komcsi oldal besárgul!!!:-))))))))) Április 6-a körül már rajta lesz a számlámon a zsé!!!:)))))))))))))

  Közben látom, hogy a fikafos operatív törzs elkezdte önfeláldozó munkáját, balga béla rohangál, mint fing a lakodalomban!!!:):):):):):):) Tájfutó volt, talán megvolt neki Monspart Sarolta is!!:-))))))))))))))))
  Aztán a biztonságos szex, na itt toporzékolva elkezdtem vihogni!!!! Előttem van a pikcsör ahogy egymással szemben az ágy két végén szájmaszkban, gumikesztyűvel, bottal piszkálják egymást, a botok végén koton gumival!!!! Bruhahahahahahahaha

 • PadreEmeritus
  2020.03.20. 11:51

  “( mert mág magától is retteg)” voltam, tegnap: “szét tette a lábát” és “amit a patikába betévedő orvosok cipőjén térdelve szerzet”
  SZOPJÁTOK TOVÁBB EGYMÁST!!! wahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 • PadreEmeritus
  2020.03.20. 15:53

  dr.ahalan 2020.03.20. 12:21:17
  @dr.ahalan: És beadta. Elektróóóóóóónikusan. Az analfabéta betűbactató. Mi meg jól kiröhögjük. Elektróóóóóóóóónikusan. :))))

  Ó te bárcadiplopmás , incesztivadék, betű mi???? Bruhahahahahahahahahahahahaha

 • PadreEmeritus
  2020.03.20. 15:56

  Hogy is szokta mondani a szkatofil, incesztivadék barátod??? Haza jöttél a lófaszért!!!:):):):):):):):):)

 • PadreEmeritus
  2020.03.20. 15:58

  *hazajöttél, hogy nyaltad volna teherbe a dédikédet!!!:-))))))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.21. 06:44

  Ez megint jobb, mint a dumaszínház!!!:)))))) Orbán nem tudja, nem tud semmit, de te fikafos te mindent tudsz, olyan penge vagy,hogy
  úton útfélen elvágod magad!!!:-))))))))
  Van maszk dögivel FF2-es, béla testvére lenyúlt egy párat és szétosztotta, mindenki kapott, csak én nem láttam, hogy Balázska is kapott volna!!!! Neki nem jár vagy mi van, lécet vett Ő is mikor be lettél neki mutatva???:-))))))))) Nézd meg az anyját, vedd el a lányát ugye!!!!!!!!!
  “Bergamo feketepiacán ma egy FF2-es maszk ezer Euró! ” Na, aki ennyit elkér egy maszkért én ott azonnal tarkón lőném, egyből le menne az ára, meg az összes olyan kereskedőt is, akik most vissza élnek a helyzettel és csillagászati árakat kérnek el a porttékájukért!!!! Mégis csak tudott valamit az a valaki egyszer!!!:-))))))))))))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.21. 10:21

  Ó te balga 3,14csa gyümölcs!!!! Egyébként hiába hencegsz fikafos a maszkoddal, elvileg azt is el kellene dobni egy használat után. Hány db. is van neked????:-)))))))))))))))))
  Küld vissza a béla tesóját, hogy nyúljon le még jó párat, hogy legyen még Balázskának is!!! Bruhahahahahahahhahaa

 • Ez az a maszk amit beszereztem a családomnak és időben, – három csomaggal rendeltem, mindenkinek jutott, vagyunk páran.
  Egyetlen rossz tapasztalat, hogy folyton bepárásodik a szemüvegem amikor használatban van..

 • PadreEmeritus
  2020.03.21. 18:50

  Elárulom, mert jobb, ha tőlem tudod meg, mint egy idegentől, hogy NEKEM is jár orvosi ellátás, a gyógyszereket is annyiért kapom, mint mindenki más, mert van uniós betegbiztosításom, úgynevezett Európa kártya, amit 3 évente kell megújítanom és svédből kipostázzák!!! A középső ujjadat meg told fel a dédikédnek, már nemigen fog tiltakozni!!! Wahahhahahahahahahahhahahahahahahhaha

 • PadreEmeritus
  2020.03.22. 20:17

  A nyelvújító Ágika!!:-)))) Ez is jobb szolgáltatást nyújtana a szemétégetőnél!!!:-))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.24. 09:08

  Do not paint it black snotshit!!!:))))))) Semmit nem változott a világ és nem is fog, mert soha semmi nem tartott örökké!!! Jaj nem jut mindenkinek maszk, meglehet rendelni a neten, én is rendeltem, korrekt áron és jót!!! NEM 1000 euróért!!!:-)))))))))

  Tedd karanténba bélust is minden alkalom után, ahogy kiment az utcára, mert hiába szép és fiatal, elkaphatja, ő meg lefertőz téged!!!:))))))))))) Aztán az allergiáddal együtt csodát fog tenni a koronavírus klárikám akcióban!!! Bruhahahahahahhahhaahhaha

  Látod, hogy aggódok érted és küldöm az energiát!!!!

  “És én odaállok a bíró elé, ha lesz bíró… ” A hóhér elé álljál klárikám akciósan!!!Wahahahahahahahahahahahahahahaha

 • PadreEmeritus
  2020.03.24. 09:27

  Míg el nem felejtem, ennyire kell a lé, hogy a bélussal kuldeted el a giccseidet 10 rugó felett???? Látom bélus beáldozható lett!!!:-))))))))

  Volt egy jó kis sztori, mikor kivettem a svéd, becsületes, kemény munkával kiérdemelt nyugdíjam egy részét a postán!!! Egyenként engedtek be, rögtön felötlött bennem a régi szakmai gyakorlat, hogy most gyerekjáték lenne megcsapni őket, becsülettel, nem ármánykodva!!!:-))))))
  A kasszánál mondom a csajnak ez egy rablás, Ő néz rám, de rögtön hozzá is tettem, hogy csak vicceltem, nehogy má megnyomja a riasztót!!!:-)))))) Nos, mondom mennyit szeretnék kivenni, erre még nagyobbat nézett és zavartan mondja, hogy sajnos ennyi nincs a kasszában, várnom kell 5 percet, míg vissza ér a kolléganője, nála van a kulcs a főpénztárhoz, valahova kiment. Én meg mondtam, hogy addig kimegyek, hogy be tudjon jönni a következő.

 • PadreEmeritus
  2020.03.24. 09:40

  Ui. Ismernek ott a postán, mindig ott veszem ki a lét, szóval, nagy ijedelmet nem okoztam a kasszás nőnek!!!:-)))))))

 • PadreEmeritus
  2020.03.24. 09:51

  B+ Tomi kasszásnő egy szó!!!!:):):):):):)

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.24. 09:57

  Még mindig a bíró a téma????😁😁😁Mondhatnám, hogy irigylem a gondjaikat, de nem!😎
  Nálam viszont lassan kész a kovász. Soha nem csináltam, és lám, erre is képes vagyok😎
  Nem leszólni! Mert naaaaaagyon bonyolult elkészíteni!😎
  Sőt! Már élesztő nélkül sütöm a kenyeret….és ez is sikerül.😁

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.24. 10:06

  Gizike😎
  Az az igazság, holnap reggelre lesz csak teljesen kész, onnan Gizi lesz a neve😁🍞

 • PadreEmeritus
  2020.03.24. 16:34

  Még egy gondolat erejéig!!! “Moderálatlanul a zsírpofi és a mocskos bozgor szemétkedett dédike vagináján moderálatlanul…”
  elég egyszer is leírni, detélleg és senki nem említette a dédike vagináját, spéci én a másik lukra gondoltam, ahova bedughatod a középső vaskos ujjadat!!!!:-)))))))))))))))))

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.24. 16:35

  Az első…🍞 Kicsit lapos lett, de finom….

 • PadreEmeritus
  2020.03.24. 19:52

  When i was young, beauty and wild!!!

 • PadreEmeritus
  2020.03.24. 20:00

  Heartbreaker volt a becenevem!!!:):):):):):):)

 • A gyógyulási esély összefügg a D-vitamin-szinttel
  2015. január 20. kedd Közzétette: Czétényi Rita

  A súlyos D-vitamin-hiány a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli a súlyos és krónikus betegeknél – állítja dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója. Ezért lenne szerinte elengedhetetlen minden pl. rákos vagy kardiovaszkuláris betegségben szenvedő beteg D-vitamin szintjét normalizálni a kezelés mellett.

  A D-vitamin ugyanis hormonként funkcionál a szervezetben, hiánya esetén számos betegség kialakulásának kockázata jelentősen megnő. Magyarországon a felnőttek 94 százaléka D-vitamin-hiányos, 21 százalékuk pedig nagyon súlyos D-vitamin-hiányban szenved. A gyerekek adatai jobbak: kétharmaduknak van D-vitamin-hiánya, és mindössze 5 százalékuké igensúlyos mértékű. Mindez azt jelenti, hogy 2 millió felnőtt és százezer gyerek van a legsúlyosabbnak tekintett D-vitamin-hiányos állapotban – állítja dr. Szabó András.

  RS12781_KA-20140303-IMG_9105-szabo-andras-interju-scrIsmert, hogy a D-vitamin hiánya számos betegségre hajlamosít – mondja az igazgató -, ráadásul minél nagyobb mértékű a hiány, annál nagyobb annak a valószínűsége, hogy a betegségek be is következnek. Ahogy a D-vitamin-hiányosok száma nő, úgy az ezzel kapcsolatos megbetegedések száma is nő: a cukorbetegség, asztma, magas vérnyomás, multiplex sclerosis, reuma, daganatok stb.

  2014-ben elkészültek olyan nemzetközi összesítő elemzések, amelyek igazolták, hogy a súlyos D-vitamin-hiányos állapot a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli. Az enyhe hiánynál ez az arány 10-14 százalék. Tumor esetében kétszeres a halálozási esély abban az esetben, ha a beteg nem kap D-vitamint és ezért hiányállapotban is szenved. A kardiovaszkuláris betegségek (infarktus, agyvérzés, érelmeszesedés) esetében kiderült, hogy még jobban csökkenti a halálozás kockázatát a D-vitamin-kúra, mint a tumorok esetében. Ezen kívül a cukorbetegség, a sclerosis multiplex és autoimmun betegségek esetében is jelentősen növeli a túlélést. Az adatok alapján dr. Szabó András szerint egyértelmű: szakmai alapelv minden beteg D-vitamin szintjét normalizálni.

  RS7039_20110707-IMG_2324-scrSajnálatosnak nevezte, hogy ez a probléma évtizedek óta ismert, mégsem ment még át a szakmai gyakorlatba. 2006 óta érvényben van az a szakmai irányelv, miszerint a vesebetegek D-vitamin szintjét normalizálni kell. Ennek ellenére egy 2013-ban végzett felmérés szerint a magyar vesebetegek 3%-a kapott D-vitamint. Szerinte erre fel kell hívni az orvosok figyelmét, és a betegeket is tájékoztatni kell. Azt tanácsolja, hogy háziorvosukkal beszéljék meg ezt a lehetőséget, írassanak fel receptre D-vitamint. Ez azért is tanácsos, mert több készítményt is lehet recept nélkül kapni, de az adagolást érdemes orvossal megbeszélni.

  Tévhit:

  A multivitamin tartalmaz D-vitamint megfelelő mennyiségben – ez nem igaz.

  A gyógyszerellenesek szerint egyen mindenki pl. szardíniát, csukamájolajat, lazacot, gombát stb. és tudja D-vitamin szükségletét fedezni – ezekből hatalmas mennyiséget kéne enni naponta, tehát élelmiszerrel nem lehet bevinni a szükséges mennyiséget.

  Amerikában széles körben elterjedt, hogy tejbe, tejtermékekbe tesznek D-vitamint – ez igaz, Magyarországon is vannak ilyen termékek, csak még kevés.

 • Levettem mindent, nem leszek hozzá hasonló, már rég nem érdekel, majd megkapja előbb -utóbb a sorstól amit érdemel..nézze a híreket.
  Van nekem mivel foglalkozni, primitív , beteg agyú hülyèkre, lepukkant prolikra semmi értelme időt fordítani, mindenki ezt tanácsolja egyébként is.

 • A Remény himnusza

  Nagy Szilárd feat Ragány Misa: Európa 2020

  Posted by Csirip.hu on Tuesday, March 24, 2020

 • Ha már provokálva (inkább zaklatva) vagyok, akkor közlöm, hogy nem airbnb-es ingatlanjaim vannak, hanem állandó bérlőim, és bizony van közöttük eü-ben dolgozó is. Javaslom a saját extra lakásába fogadjon be pl.a barátja helyett valakit, (akinek állítólag van hol lakni), ha már ilyen jó tanácsai vannak.
  Megnéztem kíváncsiságból, de inkább kiadók vannak zömében, a sok airbnb-es megürült lakásokat próbálják kiadni, túlkínálat van jelenleg. Tehát aki akar az talál, az eü dolgozóknak biztosítják, vannak szállók, a dokiknak meg van olyan egzisztenciájuk feltételezhetően, hogy nincsenek rá szorulva lakásbérlésre. Bár a hölgy ebben a témában is járatlan, csak magából és proli környezetéből veszi az ötleteit, mint mindig.

 • PadreEmeritus
  2020.03.26. 08:30

  Detélleg fikafos, MIÉRT nem csinálod azt, ezzel is jó példával elől járva, most hogy a vén komcsik lementek a mirákulum (sic!) völgybe, bélusod ideiglenesen beköltözik hozzád, és akkor odaadjátok az ő lakásukat!!!! Come on, tettre fel te ocsmány, gnom, szarzsák!!!!!! :-))))) Bruhahahahahahahahhahahahahahahaha

  • Javasolnám a lánya szobáját, adja ki, járjon jó példával elől, (csak ki kellene takarítania és kacatokat kidobni). Sajna, én nem fogadhatok be senkit az alapbetegségem miatt, főleg ha olyanokkal találkoznék, akik ebben a helyzetben fertőzhetnek.
   Azt a kiadott lakásom is messzire kerülöm, ahol kórházi dolgozó a bérlőm, mert vírushordozó lehet, mindent online, vagy a gyerekeim intéznek, amíg tart ez a helyzet. Jó tanács, hogy ne írogasson marhaságokat, mert már mindenkinek elege van a sok fantázia dús baromságaiból. Nehogy azt higgye, hogy az irományaival annyira népszerű, -régi tagok, nemcsak azok akikről tud, akikkel privát kapcsolatban vagyok- elítélik akik olvassák a provokációit és nagyon sajnálják, hogy egy őrült személy rám szállva évek óta zaklat. Mint tudjuk a nekik való intézményeket rég bezárták, szabadon garázdálkodnak, különösen jó terep nekik a net.
   Ezek tiszta hülyék, pont nem az orrukra fogom kötni amire annyira kíváncsiak, kit segítek és mikor mivel. Eddig is azt tettem, csak a barinőjét kellene interjúvolnia információért. De remélem gyakorolják a javaslataikat, a saját bevételeiket elküldik a segélyszervezetnek, példamutatóan élen járnak (ja, nincs miből, az más kérdés, eddig se volt, már nincs akit levegyenek, bevásárlás-kártya, stb.. lassan őket kellene valakinek támogatni, mielőtt kukázni fognak).
   Vagy ha olyan sikeres , cége van, amiről annyit olvasni tőle, akkor nosza, most itt a lehetőség, segítsenek a rászorulókon, ne egy nyugdíjason károgjanak. Én eddig mindenkin segítettem aki kért tőlem és megtudtam oldani, régen és most is, de ez már nem tartozik egy proli troll bandára. ( pár frees tanúsíthatja). Majd ha jó példát mutatnak, bizonyíthatóan, mivel olyan nagy bevétellel rendelkezik a hölgyemény, hogy na, akkor majd követem őket. Egy virágosról meg nem is beszélve, E-kének is épp ideje , hogy ne csak eltartassa magát, hanem részt vegyen legalább munkával és segítsen az arra szoruló embereken.
   Bár, könnyen jöhet nekik az argameddon a fénnyel a bagós tüdőjük miatt..

   Bizony az x számú kecóimmal elég jól állok, egy lapon nem lehet említeni veletek, és még nem is sorolom hozzá azokat amiket a gyerekeimnek adtam. De pl. Te Klárika, Gyurcika, vajon a mocskos szádon felül mit tudsz felmutatni.. vagy csak nagyzolni, hazudozni, más tollával dicsekedni. No, most itt lehetőség, mutassátok meg végre, hogy többek vagytok, várjuk ennek a bizonyítékát. Vagy csak döglötök otthon a gépetek előtt a nagy unalmatokban, szemétkedve, várjátok, hogy valaki engedje a bankkártyáját használni. Közben vajon hány doboz cigit szívtatok eddig el csak a mai napon, és kinek a pénztárcájára űzitek ezt a hobbitok is.. Büdös ingyenélők.
   Idézem: “ha nekem majd nem lesz, akkor lesz a Gábornak”, ugye most elárulta magát, hogy egy eltartott lusta nő. Képzeld engem soha senkinek nem kellett eltartani, még a férjemnek sem soha. Annál jobb érzést nem tudok elképzelni, hogy adhatok a szeretteimnek, vagy akinek akarok, senkinek nem vagyok kiszolgáltatva, úgy intézem a dolgaim ahogy akarom. Nem kívánok senkinek szegénységet, sem rosszat, (ezt megint a magadról mintáztad), mert egyedül Te vagy aki szemétkedik, provokál, mert más öröme az életében nincs. .A véleményem rólad, hogy nem csak eltartott rongy ember vagy, hanem rosszindulatú, irigy, élősködő lusta dög. Ennek a bizonyitéka olvasható a blogodból amit vezetsz és balga módon még azt hiszed magadról, hogy ez a siker. Buta, beteg agyad lenyomata az egész, koronát érdemelsz..

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.26. 17:42

  GiziMadre😁😎
  Ma megtanultam, hogy kell csapkodva dagasztani. Gy. azt mondja ne csináljam, mert félelmetes, ahogy csapkodok😁
  Mindenesetre lett tőle egy dejavu szerű érzésem….becsukom a szemem, és a mamánál a szuterénba a dédi csapkodja a kenyértésztát….soha nem jutott ez eszembe, 6 éves voltam, mikor meghalt….hallom, ahogy a sparheltbe pattog a tűz, látom az asztalt a sarokban, a dédipapa rádiójával, látom, ahogy a nagybátyám belép, meghajolva, mert olyan magas volt, hogy csak úgy tudott belépni az ajtón….
  Azt hiszem gyakran fogok mostanában “csapkodni”!😎

 • Háziasszonyok gyöngye vagy ebben, gratulálok.

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.26. 20:20

  Tomooooo!
  Ez így van?😳
  “Tiltás helyett figyelmeztetés: hiába van több mint 2000 koronavírus-fertőzött Svédországban, a kormány mégsem rendelt el nagyszabású korlátozásokat, helyette folyamatosan tájékoztatja a lakosságot és abban bízik, kisebb kárt tesz a vírus, mint amekkorát az amiatt leállított élet okozna. A szakértők véleménye viszont megoszlik a svéd kísérletről.”

  • PadreEmeritus
   2020.03.27. 18:21

   Nem tudok érdemben hozzá szólni, ehhez kevés vagyok, de az idő megmutatja, hogy kinek volt igaza. Abban meg idióták a svédek, hogy a határzár ellenére a migri retkek továbbra is szabadon lépik át a határt!!! Minél tovább megy a hiszti, annál jobban kirajzolódik, hogy valakinek régen, nagyon is igaza volt!!!:)))))))))))))

   • Avatar
    Blablabla
    2020.03.28. 08:29

    Abban igazuk van, hogy a nyájimmunitást akarják elérni. Csak bírja az egészségügyük!
    Nem értek hozzá, de amíg nincs vakcina, ez lehet a jó megoldás. A gazdaság nem állhat meg, és sajnos sokáig fog még tartani, míg lesz ellenszer.
    A politikához meg csak annyit, most pont le.arom! Én Hadházyt kedvelem, de most szerintem kicsit megszűnhetne, most fontosabb mi lesz, mint az,hogy mi volt.
    Majd eljön annak is az ideje, mikor el lehet számoltatni azokat, akiket el kell!

 • No, nézzük a híreket, sajnos van mit, vajon, meddig fog tartani ez a háború az emberiség ellen. Elszaporodtak a férgek, túl lőttek egyesek már mindenen. A nagy szólásszabadság, a nagy liberalizmus, a stílus ide vezetett, a trollkodásból is elég lett, megjött a figyelmeztetés, aki nem tanul, annak lehet későn lesz. Törvényszerű ami történik, elege lett a Mindenhatónak, rendet tesz.

  Tüsszentés

  Csak nehogy eltüsszentsd magad a cica előtt

  Posted by Csirip.hu on Wednesday, March 18, 2020

 • képzeljük el az Ahát (utánozva a fantáziájában), amikor már nem tud mit kitalálni és a free-t képzeli a szék helyébe így dühöng.

  Egy nehéz nap az irodában 😀

  Posted by Csirip.hu on Thursday, June 1, 2017

 • “Soha nem ismertem még olyan embert, akinek ennyi sok bűne lenne, mint neki. Az a temérdek átkozódás, a
  moderálatlan mocskok, a hazugságok… Meg a többi. Borzasztó lehet!” ez pontosan egy Aha troll blogjára jellemző.

  Éppen ezt gondoltam rólad, hazudozol, mindig magadról írsz, magadból indulsz ki. 😬

 • PadreEmeritus
  2020.03.27. 18:35

  Na, az okoska, saját jogán főmegmondó, az elhízott turha fos, aki szerint mindenki idióta és senki nem ért semmit, csak is kizárólag ő, megint a saját félelmeit vetíti ki másokra!!! Fosol mi gecó????:)))))))))

  A paprika jancsi béluska, meg totál be van csicskítva, tökéletesen beidomítva!!!:)))))))))))))
  De, majd holnaptól már jobb lesz, csak délután mehet ki, pár órára és csak indokolt esetben!!!! Vihog a tomo és csapkodja a térdét!!!!:-)))))))))))))))))))

  Turha fos, neked csak azt kívánom, hogy a bélust éld túl minimum 10 évvel!!!:):):):):):):):)
  Ez ugye nem számít rossz kívánságnak???

 • Mi lesz ha teljes kijárási tilalom lesz és Béluskának választania kell hol tartózkodik? a csicska helyzet nem indok..

 • Olvasom, összefoglalta, de mindazokat, amiket felsorolt, be kell majd bizonyítania, nem csak fröcsógni és híresztelni, nyílvános felületen, hanem konkrétan,, mire alapozza, kézzelfoghatóan, ezért megyünk bíróságra, ennyi és semmi több.

 • Avatar
  Blablabla
  2020.03.28. 08:30
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Menü