Ma végre volt tánc! Már nem is tudom, milyen az, ha hetente legalább egyszer nem kell “viselkedni”. Mert ott lehet röhögni, bolondozni viccelődni  és persze táncolni, komolytalannak lenni. Megfigyeltem magamon mostanában, hogy túl komoly vagyok. Csak a feladatok, a kötelességek. Mindig mindenütt viselkedni kell, mert megszólítanak.

Tulajdonképpen mostanában kedvem sincs vidámkodni amilyen szituban vagyok.

Jön a karácsony. Mindenki vásárol már, tervezi, hogy kinek mit…

Én meg itt állok tipródva, hogy drága jó Istenem, miből lesz karácsony???? Dolgozom ezerrel és az összes keresetem elmegy úgy, ahogy jött. A saját fizetésemből semmi nem marad. A mellékállásomból sem. Tudom, hogy a szeretet ünnepe, de mi lenne, ha a karácsonyi összejövetelen kapok ezt azt, én meg csak egy ölelést tudok adni? Nem ezt a világot éljük.

Írom itt, hogy az összes fizetésem.  Egy frászt ! A 67 % a! 8 éve ez van. Volt, hogy csak a fele volt! Akkor én nem tudom hogyan csináltam karácsonyt. De tudom. Semmilyen számlát nem fizettem be. Most ezt nem tehetem meg. Mindent fizetnem kell. Különben jaj nekem. Szóval megtörnek ezek a dolgok.

Nameg a melóhelyen is mindig marhára komolynak kell lenni! Nem tűrik a bohóckodást, a jókedvet. Csak marha komolyan csinálni a dolgodat. Még a betegekkel sem lehet viccelődni, mert úgy néznek rád, hogy ez hülye.  Kicsit jobb a kedved és poénkodsz, viháncoltok, már rád szólnak. Ha egy kicsit oldottabban szólok pl a Főnökhöz akkor a következő pillanatban már eszembe is jut bazmeg Era ő a Főnök! Az Atyaisten!  Mégis van bennem iránta némi pajtásiasság. Egyidősek vagyunk a változó  kor minden nyűgével. Mikor jó kedve van, lehet vele poénkodni finoman, én is szoktam. De azért hozzáteszem, csak vicceltem tudja!

Szóval valami nevetőkúra kéne nekem, valami oldottság, mert túl komoly vagyok. Ez nem  az én világom.  Most táncórán is alig mertem röhögni, míg rá nem jöttem, hogy ott nyugodtan lehetek akár hülye is.

Egy kicsit már bele vagyok fásulva a korlátokba. Se lakás, se fizetés…..

Amit a gyerekek adnak haza, abból élünk. Azt meg aztán igencsak meg kell nézni mire adja ki az ember.

És nekünk nincs semmi plusz juttatás! Sem Cafeteria, sem Erzsébet utalvány, se ajándékcsomag, semmi!!!! Örüljünk ha megkapjuk a fizetésünket. És annyi. Már ami marad belőle. és abból már 10. én nincs egy vas sem.

Ja? Nem nyavalyogtam és panaszkodtam. De jól esett leírni

8 hozzászólás. Leave new

 • Avatar
  vicacica52
  2018.11.24. 07:38

  halihóóóóóóóóóóó – azt hiszem a karácsonyból csak te csinálsz ekkora gondot.. a gyerekeid tudják,hogy mi a helyzet, akkor miért is stresszeled magad? “Jobb helyeken” már nem ajándékozzák egymást a felnőttek, – állítólag már nem divat! – vagy csak valami kis figurát, vagy egy tusfürdőt vesznek, ha vesznek, de a környezetemben az a jellemző, hogy a felnőttek nem ajándékozzák egymást. Ott a kaja, oszt ennyi.. és csak a legkisebbek kapnak ajándékot – mondják ezt a nagymamák… Ott ahol nyugdíjból élnek, oszt van 4-7 unoka… na ott sem tellik ajándékra… hidd el.. és nem is várják el.. Szerintem nálatok sem várná el senki. Ami a “röhögést” illeti ne hagyd abba, ha úgy érzed, hogy neked jó kedved van, és bóhockodni akarsz.. ez sokaknak azért furcsa, mert “szar” az életük… és irigylik azt, hogy te a nehézségek ellenére is – tudsz vidám lenni.. és tudod – egyébként is vallom… ugyanannyi energiába kerül búval -baszottnak lenni, mint jókedvűnek.. hát akkor inkább legyen az ember jó kedvű… Nézd meg Schilling Péter újabb előadását, a 2019-es évre!!!! készítsd magadat rá.. én tegnap óta, mióta megnéztem – készítem magamat… pusszantatlak… és szép napot neked is.

 • Avatar
  durcijulcsi
  2018.11.24. 07:54

  Számomra a karácsonynak inkább lélekben van jelentősége: szeretet, összetartozás. Ha csinálsz egy jó kis vacsorát a gyerekeknek, és együtt vagytok gyertyafénynél, megnéztek együtt egy jó kis könnyes karácsonyi filmet, az is lehet bensőséges. Tudja a család, mi a helyzet, szerintem megértik.
  Ajánlom az “Igazából szerelem” vagy a “Holiday” c. filmeket. 🙂

 • Na igen. Végülis nővércsoki általaban van. Már gyűjtögetem.?

 • Drága Erám, annyira tudom, hogy miről is írtál.
  Talán hosszú idő után, most lesz egy szép karácsonyunk. Atis, akar fát venni, meg ajándékokat. merthogy most már van pénze.
  Egy ünnepi ebéd vagy vacsora sem két forint.
  Tőlem megkapod a kacsát, sőt adhatok kettőt is. Nem nagy segítség, de szívesen adom. Fene bele, meg a pénztelenségbe. (azééé Magyarország jól teljesít)
  Igen, többet kellene nevetned. Az gyógyír mindenre.
  A decembert végig robotolom. De, ha lesz egy kis időd neked is, akkor találkozzunk.
  Legalább egy ölelésre. Imádollak (szivecskés szmájlik)
  Szilveszterkor is dolgozol?

 • Avatar
  durcijulcsi
  2018.11.24. 19:21

  Jó látni az őszinte, tiszta, önzetlen barátságotokat. Lám, ilyen is van a Free-n. 🙂

 • Igen Márti! A robbanós csirkemájjal kezdődött kb 5 éve.

 • Edó! Nekem most nagy segítség. És köszönöm! Szilveszterkor is dolgozom. Éjszaka!

 • Vica hol nézzem?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Menü