Amúgy röhejes. Mert még ha úgy történik, hogy húzok valami nehéz beteget ahogy szoktam! De mi volt?

Egyszerűen bekötöttem egy infúziót!!!  Beszúrtam a   branült, pöccre sikerült, rácsatalakoztattam a szereléket a branülre, jobb kezemmel rögzítettem, bal kezemmel meg megfogtam a cseppbeállítót,kinyitottam és  feljebb toltam ápolási magasságba. Ennyi. Egy  éles fájdalom az ujjaimban tenyeremben. Vártam, hogy múljon, de nem akart. A rohadt életbe mi a jóisten ez mán! Bekaptam egy fájdalomcsillapítót, hát messze volt még a  műszak vége! Nem hatott! Közben elkezdett duzzadni a csuklóm, aztán kékült a kisujjam! Nem tudtam fogni!  Mintha görcsben lett volna a kézfejem.  Ejjmán!!!  Kb 3-4 óra múlva csitult a fájdalom kissé, de mikor tisztába tettem egy mamát és kidobtam a szennyest, újra belehasított! Olyan erővel, hogy Hbbazzzzzzmiazisten   szűrtem a fogaim közt. A látogató kérdezte: Jól van? Segíthetek valamit?  Műmosoly: ááá köszönöm semmi komoly. Csak majd beszarok!

Szerencsére megtaláltam az ügyeletes orvosunkat, mondok nézd már meg mi lehet ez? Tapogatja, nyomkodja nyiszorgok, azt mondja, ez valószínű egy részleges ínszalagszakadás. Nabazdmeg!! Nem  tudunk csinálni vele semmit, jegeljem. Gondoltam.

Na aztán be kellett mennem a műtőbe!  Merhogy az épp bealtatott beteg összef@sta  magát! Le kellett tisztázni mert úgy nem maradhatott.

Bemegyek, mondom na engem is csak akkor hívnak be a műtőbe, ha valaki így jár. Utoljára 10 éve volt ilyen.  Röhögés, hogy igazán élmény lehetne, hogy bejöttem a műtőbe. Na megcsináltuk, mondom kifelé menet, hogy köszönöm a  lehetőséget! Aszongya az altatós, hogy legközelebb majd 10 év múlva szólnak. Mondom én akkor mán nyugdíjban leszek! Hehehe!

Kicsit befásliztam a kezem, tettem rá jeget. Jött a váltás, kolléganőm lecseszett, hogy mér nem megyek le a sürgire legalább egy röntgenre?  Mongyuk jobban jártam.  Mondom a Triage nővérnek, hogy mi történt. Behívtak a rendelőbe, persze nem kellett várnom.  Micsináltál te???? Kérdi a doki. Vérvétel közben?? Nem mondom infúzió közben. Bármilyen hihetetlen!!  Ő meg azt mondta, hogy az ínhüvelyemben elpattan egy ér. Hát, hogy aztán mi a szitu fingom nincs, mert mára lila lett a tenyerem, a kisujjam., az alkarom közepéig duzzadt.  Ott a csuklónál lett valami. Már nem fáj annyira. Jegelem. Kenem Flectorral. Talán holnap fogni is tudok vele.  A haematoma meg majd felszívódik idővel.

Hülye Ági azt mondta, hogy elmondhatom, hogy megszakadtam a munkába. És tényleg!

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Menü